• Prima persoană din Danemarca vaccinată cu serul Pfizer/BioNTech este un bărbat în vârstă de 79 de ani.
  • Leif Heiselberg a făcut o remarcă amuzantă medicului care l-a vaccinat.
  • „Dacă nu funcționeaza, mă întorc și te bântui”, i-a spus bătrânul medicului.

Primul cetățean danez care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 este Leif Heiselberg, un bărbat în vârstă de 79 de ani. Bătrânul a primit noul vaccin produs de Pfizer/BioNTech pentru coronavirus, iar după ce i s-a administrat serul a glumit cu un medic. „Sper ca vaccinul să funcționeze, altfel, voi veni și te voi bântui”, a glumit bătrânul cu medicul care i-a administrat serul anti-COVID.

Bărbatul a spus că este nerăbdător să-și poată îmbrățișa din nou nepoții. „Este o bucurie pentru mine că voi termina în curând cu toate acestea, că poate voi putea să-i îmbrățișez din nou nepoții mei”, a spus Leif Heiselberg, potrivit thelocal.dk.

Prima vaccinare din Danemarca, „o realizare gigantică”

Leif Heiselberg a primit prima doză la Ældrecenter Øst, o casă de îngrijire pentru bătrâni din Odense, pe insula Funen.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Thomas Senderovitz, directorul agenției daneze de medicamente, a numit prima vaccinare „o realizare gigantică”. „Este aselenizarea timpului nostru”, a spus el. Danemarca a primit, sâmbătă, 9.750 de doze de vaccin, iar dozele le-au fost trimise către casele de îngrijire a persoanelor vârstnice din fiecare dintre cele cinci regiuni ale țării. Cei care primesc serul în această săptămână vor necesita o a doua injecție peste două săptămâni.