• Pe 16 ianuarie 2023, cei care doresc să viziteze orașul Veneția, perla nordului Italiei, vor trebui să plătească pentru aceasta, a informat BBC.
  • În acest fel „La Serenissima” va deveni primul oraș din lume care avea o taxă de intrare.
  • Data de începere a programului a fost anunțată ieri de consilierul municipal responsabil de turism, Simone Venturini, care a calificat noua măsură drept „mare revoluție” și o soluție la problema aglomerației de turiști care au inundat orașul de zeci de ani.

Pe 16 ianuarie 2023, cei care doresc să viziteze orașul Veneția, perla nordului Italiei, vor trebui să plătească pentru aceasta, a informat BBC.

În acest fel „La Serenissima” va deveni primul oraș din lume care avea o taxă de intrare.

Data de începere a programului a fost anunțată ieri de consilierul municipal responsabil de turism, Simone Venturini, care a calificat noua măsură drept „mare revoluție” și o soluție la problema aglomerației de turiști care au inundat orașul de zeci de ani.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Prețul „biletului” va porni de la minim 3 până la 10 euro și nu va fi fix, ci va fi determinat de numărul de vizitatori, cu cât sunt mai mulți vizitatori, cu atât taxa este mai mare. Scopul nu este închiderea orașului, ci reducerea aglomerației de turiști.

„Veneția este un oraș viu și așa ar trebui să rămână”, subliniază Venturini.

Sistemul complet de rezervare „bilet de intrare” și platforma online corespunzătoare vor fi introduse în toamnă.

Sunt prevăzute numeroase excepții

Biletele nu vor fi necesare, de exemplu, pentru locuitorii și copiii din zonă, precum și pentru persoanele cu dizabilități, proprietarii de case, cei care vizitează orașul din motive de sănătate sau care vizitează rudele, precum și pentru oaspeții la evenimente sportive și culturale. Turiștii care stau peste noapte într-un hotel venețian nu vor plăti nici o taxă de intrare, pentru că oricum plătesc o taxă turistică prin hotelul lor.

Veniturile din sistem vor fi folosite pentru a reduce taxele la venețieni, care sunt deja foarte mari din cauza numărului de turişti care trebuie cazaţi.

Va fi necesară o taxă de intrare pentru centrul istoric al orașului și o serie de insule. printre care Lido di Venezia, Murano, Pelestrina, Burano, Torcello și altele. Pentru încălcări ale regimului, amenda va fi cuprinsă între 50 și 300 de euro.