Primul oraș din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Cluj-Napoca a ajuns la rata de infectare de 4,08 la mie Sursa: Profimedia
  • Emil Boc a propus ca, din aprilie, transportul public din oraș să fie gratuit în fiecare vineri
  • Emil Boc a anunțat că vineri a mers pe jos la serviciu, pentru a marca susținerea campaniei „Vinerea Verde”
  • Modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie pentru primărie

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca, din aprilie, transportul public din oraș să fie gratuit în fiecare vineri.

Primarul Emil Boc a anunțat că vineri a mers pe jos la serviciu, pentru a marca susținerea campaniei „Vinerea Verde”, inițiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc”, a anunțat Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Modernizarea transportului public, o prioritate pentru Emil Boc

Conform acestuia, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie pentru primăria clujeană, care continuă implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă – crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.

Obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană. De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate stații de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru biciclete și trotinete electrice”, a mai precizat primarul din Cluj-Napoca.