• Primul segment din Autostrada Sibiu-Piteşti în valoare de 613 milioane de lei a fost filmat cu drona.
  • Unele poduri şi viaducte ajung la 40 de metri înălţime.
  • Celelalte patru loturi sunt încă blocate de procedurile birocratice, spune Asociaţia Pro Infrastructură.

Primul lot din Autostrada A1 Sibiu – Piteşti începe să prindă contur, potrivit imaginilor realizate cu drona de Asociaţia Pro Infrastructură. Lucrările au început în luna martie a anului acesta şi au termen de execuţie 3 ani. Lotul are o valoare de 613 milioane de lei fără TVA.

Această parte a Autostrăzii A1 este 13,17 kilometri şi se extinde între Sibiu şi Boiţa. „Deşi este scurt, acest prim lot nu este lipsit de poduri şi viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime şi 30-40 înălţime”, au scris cei de la Pro Infrastructură pe Facebook.

Acesta este cel mai simplu de realizat lot, faţă de următoarele 4 care sunt încă blocate în proceduri birocratice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Chiar dacă şantierul a pornit cu dreptul, constructorul (Porr) fiind bine mobilizat, există în continuare probleme birocratice nesoluţionate, cum ar fi porţiunile de pădure care trebuie scoase din circuitul forestier de statul român. Solicităm ministerelor şi agenţiilor implicate să urgenteze această procedură! Restul de patru segmente ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti? Sectoarele cele mai dificile dintre Boiţa, Cornetu şi Tigveni sunt în aer, cu studiile geotehnice sumare din anul 2008 necompletate în mod profesionist nici până în prezent”, au mai spus cei de la Pro Infrastructură.

Lucrările sunt realizate de compania Porr Construct SRL.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Piteşti are o lungime de 122,11 km, şi este divizat în 5 secţiuni care traversează judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş.