• Ministrul apărării a clasificat pierderea organelor genitale ca fiind un handicap mental sau fizic
  • Clinica locală la care se ducea Byun a declarat că a încercat să se sinucidă în urmă cu trei luni
  • Coreea de Sud rămâne profund conservatoare în ceea ce priveşte problemele legate de identitatea sexuală şi de gen

Primul soldat transgender din Coreea de Sud, care a fost scos din armată forţat după operaţia de schimbare a sexului, a fost găsit mort, relatează The Guardian.

Pompierii au găsit-o pe Byun Hee-soo, în vârstă de 23 de ani, în casa ei din Cheongju, după ce un consilier de sănătate mintală a sunat la serviciul de urgenţă, pentru că nu a mai auzit de Hee-soo de câteva zile. Poliţia investighează cauzele în care s-a produs decesul.

Byun, fost sergent de personal, s-a înrolat în 2017 şi a făcut operaţia de schimbare a sexului în 2019, în Thailanda. Ministrul apărării a clasificat pierderea organelor genitale ca fiind un handicap mental sau fizic, iar excluderea lui Byun a fost decisă la începutul anului 2020.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Coreea de Sud interzice persoanelor transgender să se alăture armatei, iar Byun a fost primul soldat activ care a suferit o operaţie de schimbare a sexului.

Clinica locală la care se ducea Byun a declarat că a încercat să se sinucidă în urmă cu trei luni.

Coreea de Sud rămâne profund conservatoare în ceea ce priveşte problemele legate de identitatea sexuală şi de gen şi este mai puţin tolerantă faţă de drepturile comunităţii LGBTQ+ faţă de alte ţări din Asia.