• De săptămâna viitoare în Texas purtarea măștii nu va mai fi obligatorie.
  • Merkel: Pentru binele Germaniei e necesar un lockdown până înainte de Paște.
  • Lombardia trece de la codul portocaliu, la portocaliu închis.

America și Europa sunt două lumi diferite când e vorba de COVID. În America a revenit speranța: Biden promite ca îi vaccinează pe toți în mai puțin de 3 luni.

De săptămâna viitoare, în Texas, viața va fi la fel ca înainte. Masca nu mai e obligatorie, iar magazinele și restaurantele vor fi deschise 100%. Toate cele 270 de magazine Apple din America vor fi deschise pentru prima oară după 12 luni. Biden le promite o vară frumoasă tuturor americanilor.

Această țară va avea suficient vaccin pentru fiecare adult din America. Până la sfârșitul lui mai”, a declarat Joe Biden.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Merkel: „Ca să salvăm țara, trebuie să stăm în carantină până la Paște”

Pe partea noastră de Atlantic, în Europa, e însă mult mai grav. Germania prelungește lockdown-ul și pregătește noi restricții. „Ca să salvăm țara, trebuie să stăm în carantină până la Paște”, anunță Merkel, care e sub presiunea populației. Nemții cer relaxare. Vor ca de săptămâna viitoare să fie lăsăți măcar în piețele din aer liber.

Cea mai chinuită regiune a Italiei, Lombardia, trece de la codul portocaliu, la portocaliu închis. E interzis să ieși din localitate, nu-ți poți vizita rudele și prietenii, iar în școli, orele față în față sunt excluse. Toscana a trecut în zona roșie. Italienii își țin copiii acasă. Apar tot mai multe cazuri de tulpina braziliană.