• Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul ser împotriva COVID-19 autorizat complet.
  • Vaccinul a primit a primit aprobare de urgență din partea FDA în decembrie 2020, pentru a fi începută imunizarea de urgență.
  • Serul de la Moderna ar putea să fie autorizat complet în câteva săptămâni.

Actualizare 17:00. Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din Statele Unite a emis companiilor Pfizer/BioNTech autorizația completă pentru vaccinul anti-COVID.

Vaccinul, comercializat sub denumirea Comirnaty, este administrat în două doze persoanelor peste 16 ani.

Peste 200 de milioane de americani au fost vaccinați în SUA, iar această aprobare ar putea duce la creșterea ratei de vaccinare, speră autoritățile.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Aprobarea completă a fost în baza testelor clinice ale companiilor producătoare.

Știrea inițială:

Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite (FDA) ar putea da astăzi autorizația completă pentru vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Serul a primit în decembrie 2020 doar autorizație de urgență și a devenit astfel primul vaccin aprobat împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

În ceea ce privește autorizarea completă, știm foarte bine câte discuții au fost referitoare la faptul că au doar autorizare temperară. Știm că acum câteva zile, FDA a aprobat administrarea dozei 3 de vaccin pentru persoanele vulnerabile.

Practic, autorizarea permanentă ar confirma și mai mult că până acum că serul este sigur și eficient. Iar, Asta i-ar putea aduce la vaccinare pe cei care până acum au ezitat să se imunizeze.

Moderna, următoarea pe listă

Presa americană spune că și serul companiei Moderna ar urma să primească autorizație permanentă în curând, însă nu există până acum o dată estimată pentru acest lucru.

La începutul pandemiei, pe lângă cursa contracronometru pentru găsirea unei soluții de a combate virusul, a fost cu siguranță și o cursă intre cei mai mari giganți farmaceutici din lume. Și chiar dacă serul celor de la Moderna a venit imediat după cel de la Pfizer între cele două, se vede clar o diferență, atât în ceea ce privește cererea, cât și în ceea ce privește încrederea pe care oamenii o acordă serurilor. Cu siguranță toate companiile producătoare de vaccin așteaptă această autorizație permanentă din partea FDA.