Primul vas de croazieră a plecat din Veneția de la începutul pandemiei. Activiștii de mediu cer ca nava să fie redirecționată

  • Primul vas de croaziere a plecat din Veneția sâmbătă dimineață după o lungă perioadă
  • Activiștii de mediu din Veneția au cerut ca nava să fie redirecționată
  • Nava de aproximativ 90.000 de tone trece prin Canalul Giudecca

Primul vas de croazieră care a părăsit Veneția de la începutul pandemiei a plecat deja în mijlocul protestelor activiștilor care au cerut ca nava să fie redirecționată.

Nava a traversat canalul Giudecca aflat în centrul istoric al orașului. Guvernul italian condus de Mario Draghi s-a angajat în această iarnă să scoată navele de croazieră din laguna Veneției după un incident neplăcut cauzat de o navă de peste 80.000 de tone. Pasagerii navei sunt foarte încântați de experiență și spun că le era tare dor.

„Adevărul este că am organizat această excursie pentru a 40-aaniversare a nunții noastre anul trecut. Am rezervat-o, am anulat-o din cauza Covidului, așa că după un an deașteptare încă nu ne vine să credem, dar este minunat!”, a spus Loredana Lombardi.

Veneția a devenit una dintre cele mai importante destinații de croazieră din lume în ultimele două decenii. Peste 667 de nave de croazieră care transportă peste 700.000 de pasageri au plecat în 2019 din port, potrivit Cruise Lines Internațional.