• Benedict a demisionat în 2013, devenind primul papă din istoria modernă care a demisionat și a trăit cot la cot cu succesorul său.
  • Gaenswein, în vârstă de 66 de ani, nu a spus dacă se așteaptă să rămână la Vatican sau să fie trimis în altă parte.
  • Francisc nu a comentat în mod direct memoriile lui Gaenswein, dar luna trecută a declarat că unii conservatori au exploatat moartea lui Benedict pentru a răspândi bârfe răuvoitoare.

Papa Francisc va decide în zilele următoare asupra unui nou rol pentru arhiepiscopul german Georg Gaenswein, un critic al suveranului pontif care a fost pe termen lung consilierul principal al predecesorului său Benedict al XVI-lea, a declarat Gaenswein. Gaenswein a făcut acest comentariu pentru televiziunea publică italiană RAI, într-un extras dintr-un interviu care va fi difuzat joi seara.

Arhiepiscopul a fost secretarul personal al lui Benedict din 2003, când Benedict era încă cardinalul Joseph Ratzinger, și a rămas în slujba acestuia timp de aproape 20 de ani, până la moartea sa, la 31 decembrie. arhiepiscopul a acționat, de asemenea, ca portar al lui Francisc până când acesta l-a concediat în 2020, spunându-i să se concentreze pe îngrijirea lui Benedict.

Gaenswein, în vârstă de 66 de ani, nu a spus dacă se așteaptă să rămână la Vatican sau să fie trimis în altă parte, poate în Germania sa natală. Benedict a demisionat în 2013, devenind primul papă din istoria modernă care a demisionat și a trăit cot la cot cu succesorul său.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Coabitarea a fost incomodă, deoarece conservatorii zdruncinați de abordarea relativ liberală a lui Francisc l-au privit pe Benedict ca pe un fel de lider alternativ. într-o carte publicată în ianuarie, Gaenswein a afirmat că Benedict a fost în discordanță discretă cu Francisc în privința mai multor probleme, inclusiv avortul, homosexualitatea și folosirea Liturghiei în latină.

În interviul acordat RAI, arhiepiscopul a declarat că i-a rămas credincios și loial lui Francisc, dar că și-a publicat cartea pentru a spune adevărul pentru toți cei care au vrut să-l cunoască”. Francisc nu a comentat în mod direct memoriile lui Gaenswein, dar luna trecută a declarat că unii conservatori au exploatat moartea lui Benedict pentru a răspândi bârfe răuvoitoare.