• Autoritățile indiene au anunțat că au arestat un bărbat care a pus la cale crearea mai multor societăți fantomă cu legături în China.
  • Arestarea are loc în contextul măsurilor de reprimare a companiilor fantomă chinezești care ar fi implicate în ,,infracțiuni financiare grave„.
  • La începutul acestei luni, guvernul a început să ia măsuri drastice împotriva entităţilor indiene care furnizau directori falşi unor societăţi fantomă legate de China.

Autorităţile indiene au anunţat duminică că au arestat un bărbat care a pus la cale crearea a numeroase societăţi fantomă cu legături cu China şi a numit directori fictivi pentru a conduce afacerile frauduloase, scrie Reuters.

Cea mai recentă arestare face parte dintr-o anchetă mai amplă lansată de Serious Fraud Investigation Office (SFIO) al guvernului federal împotriva fondatorilor de companii fantomă folosite pentru a efectua tranzacţii ilegale.

La începutul acestei luni, guvernul a început să ia măsuri drastice împotriva entităţilor indiene care furnizau directori falşi unor societăţi fantomă legate de China.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

SFIO a declarat că a arestat un bărbat care făcea parte din consiliul de administraţie al Jillian India Ltd, o filială deţinută integral de Jillian Hong Kong Ltd, şi a efectuat mai multe percheziţii pentru a descoperi escrocheria.

Instituţia nu a precizat care sunt legăturile chinezeşti ale companiilor fantomă şi nici nu a dezvăluit natura fraudelor presupuse a fi fost comise.

Ziarul Indian Express a relatat că poliţia locală a arestat doi directori ai unei companii, printre care un cetăţean chinez, pentru presupusa lor implicare în furnizarea de directori fictivi pentru companii fantomă legate de China.