Principalul „creier” din spatele unor firme fantomă frauduloase cu legături cu China a fost arestat în timp ce încerca să fugă din India

31 May 2022, Saxony, Dresden: One of the defendants is being led in handcuffs into the courtroom of the Dresden Higher Regional Court ahead of the trial for the jewel heist at the Green Vault of Dresden's Residence Palace in November 2019. Six members of a criminal gang are on trial for the robbery of the State Museum in Dresden. Photo: Jens Schlueter/AFP Pool/dpa

Autorităţile indiene au anunţat duminică că au arestat un bărbat care a pus la cale crearea a numeroase societăţi fantomă cu legături cu China şi a numit directori fictivi pentru a conduce afacerile frauduloase, scrie Reuters.

Cea mai recentă arestare face parte dintr-o anchetă mai amplă lansată de Serious Fraud Investigation Office (SFIO) al guvernului federal împotriva fondatorilor de companii fantomă folosite pentru a efectua tranzacţii ilegale.

La începutul acestei luni, guvernul a început să ia măsuri drastice împotriva entităţilor indiene care furnizau directori falşi unor societăţi fantomă legate de China.

SFIO a declarat că a arestat un bărbat care făcea parte din consiliul de administraţie al Jillian India Ltd, o filială deţinută integral de Jillian Hong Kong Ltd, şi a efectuat mai multe percheziţii pentru a descoperi escrocheria.

Instituţia nu a precizat care sunt legăturile chinezeşti ale companiilor fantomă şi nici nu a dezvăluit natura fraudelor presupuse a fi fost comise.

Ziarul Indian Express a relatat că poliţia locală a arestat doi directori ai unei companii, printre care un cetăţean chinez, pentru presupusa lor implicare în furnizarea de directori fictivi pentru companii fantomă legate de China.

Exit mobile version