• Christian Emmanuel Sanon este arestat ca principal suspect în cazul asasinării președintelui haitian, Jovenel Moise.
  • Sanon este un medic haitian care locuia în Florida de 20 de ani.
  • Emmanuel Sanon a recrutat 26 de membri ai comandoului, prin serviciile unei companii de securitate venezuelene, cu sediul în Florida.

Christian Emmanuel Sanon este arestat ca principal suspect în cazul asasinării președintelui haitian, Jovenel Moise. Sanon este un medic haitian care locuia în Florida de 20 de ani.

Când a ajuns în Haiti, în iunie, voia să preia funcția de președinte, conform detaliilor furnizate într-un briefing de presă.

La nivel intern al poliției, pe cei răspunzători de diferete unități responsabile cu securitatea președintelui i-am numit Inspectoratul General. Ei au luat măsuri de precauție. Vom vedea, în continuare, implicațiile acestor entități”, a arătat șeful Poliției naționale din Haiti, Leon Charles.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Emmanuel Sanon a recrutat 26 de membri ai comandoului, prin serviciile unei companii de securitate venezuelene, cu sediul în Florida.

Poliția a arestat și interogat 18 dintre ei. În casa medicului au fost găsite o pălărie inscripționată cu sigla Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor, 20 de cutii de gloanțe, piese pentru arme, patru plăcuțe de înmatriculare pentru automobile din Republica Dominicană, două mașini și corespondență cu persoane neidentificate.

Ancheta este principala noastră preocupare, deoarece un președinte nu poate muri în aceste condiții despre care știm că el a fost torturat, umilit într-un mod tragic”, a declarat premierul interimar al Haityi, Claude Joseph.

Membri ai Departamentului de Stat al Statelor Unite, ai Departamentului de Justiție, de Securitate Internă și ai FBI s-au întâlnit cu directorul general al Poliției Naționale și cu premierul Claude Joseph. Spun că vor să ajute în anchetă și să mențină situația calmă în Haiti.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă.

Franţa şi Statele Unite au condamnat vehement asasinarea preşedintelui haitian şi au cerut clarificări privind circumstanţele atacului.