• Latifa Al Maktoum afirmă că a fost tranchilizată după ce a fost prinsă în timp ce încerca să fugă cu ajutorul unei bărci
  • Mesajele video au fost făcute publice de prieteni ai prințesei Dubaiului
  • Ea se ascundea în baie pentru a trimite mesajele video, în care povestea prin ce trece

Fiica conducătorului Dubaiului, prințesa Latifa, a trimis un videoclip prietenilor săi, în care dezvăluie calvarul prin care trece, după ce a fost luată „ostatic” de familia sa, transmite BBC.

În imaginile care au ajuns la BBC Panorama, prințesa Latifa Al Maktoum afirmă că a fost tranchilizată după ce a fost prinsă în timp ce a încerca să fugă cu ajutorul unei bărci, iar apoi a fost dusă „în detenție”.

Aceste mesaje pe care prințesa le trimitea în secret prietenilor săi din străinătate au încetat să mai fie trimise, motiv pentru care apropiații ei cer ONU să intervină.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Anterior, Dubai și Emiratele Arabe Unite au spus că Latifa Al Maktoum este în siguranță, în grija familiei.

Fostul reprezentant al ONU, Mary Robinson, care o descrisese pe Latifa drept o „tânără cu probleme” după ce a cunoscut-o în 2018, afirmă, în prezent, că a fost „indusă în eroare” de familia prințesei.

Fostul înalt comisar al ONU pentru drepturile omului și președinte al Irlandei s-a alăturat acum solicitărilor internaționale prin care se cere stabilirea situației actuale a prințesei, precum și a locului în care se află aceasta.

Tatăl prințesei Latifa, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume, el fiind conducătorul Dubaiului și vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite.

Videoclipurile au fost înregistrate de-a lungul mai multor luni cu ajutorul unui telefon pe care Latifa l-ar fi primit în secret la aproximativ un an de la capturare și întoarcerea în Dubai. Înregistrările au fost făcute într-o baie deoarece încăperea era singura care avea o ușă pe care o putea încuia.

În mesaje, ea a povestit cum:

  • s-a luptat cu soldații care încercau să o scoată din barcă, „lovindu-i cu picioarele” și mușcând brațul unui comandant
  • a fost tranchilizată și a fost transportată cu un avion privat, ea trezindu-se abia după ce a aterizat în Dubai
  • a fost ținută singură, fără acces la asistență medicală sau juridică, într-o vilă cu ferestrele și ușile închise și a fost păzită de poliție