• Guvernul nu a dezvăluit cauza morții sale
  • Prințul Azim își făcuse o reputație la Hollywood, ca producător de filme
  • Țările vecine și-au exprimat condoleanțele

Prințul Azim, fiul sultanului din Brunei, a murit la vârsta de 38 de ani, a confirmat guvernul țării. Azim, care era al patrulea rând la tronul națiunii din sud-estul Asiei și și-a sculptat o reputație la Hollywood ca producător de filme, a murit sâmbătă dimineață, relatează CNN.

Cel de-al doilea fiu al sultanului era bine cunoscut pentru găzduirea unor petreceri extravagante cu invitați celebri, printre care Pamela Anderson, Janet Jackson și Mariah Carey.

El a produs o mână de filme, inclusiv lungmetrajul „You’re Not You” din 2014 cu Hilary Swank, construind o carieră cu jumătate de normă în industria cinematografică. A reușit asta în ciuda furiei internaționale din cauza mișcării tatălui său către pedepse draconice în Brunei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Înmormântarea lui Azim a avut loc sâmbătă, iar națiunea a intrat acum într-o perioadă de doliu de șapte zile. Liderii mai multor națiuni vecine și-au exprimat condoleanțele.

Primul ministru din Singapore, Lee Hsien Loong, a declarat că Azim „era cunoscut pentru spiritul său amabil și generos și pentru dedicarea sa pentru cauzele caritabile, educaționale și pentru tineri”. Ambasada Indoneziei a declarat într-o declarație că prințul „va fi întotdeauna amintit cu drag”.

Singura ipoteză apărută în presa internațională este cea a unui cancer la ficat.  El n-a mai fost văzut în ultimii ani în spațiul public