Prințul Charles a ajuns în România. Vizită importantă la Palatul Cotroceni

Prințul Charles s-a întâlnit cu Klaus Iohannis Prințul Charles a ajuns în România, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, înainte de a se întâlni cu Prințesa Margareta. Foto: Captură FB
  • Prințul Charles a ajuns în România, unde l-a vizitat pe președintele Klaus Iohannis, înainte de a se întâlni cu Prințesa Margareta.
  • Prințul va ajunge la Romexpo, unde va vizita refugiații ucraineni, acesta fiind unul dintre scopurile principale ale vizitei sale în România.

La finalul viziei oficiale la Palatul Cotroceni, Prințul Charles se va întâlni cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort.

Aceștia îl vor primi la Palatul Elisabeta. După aceea, vizita Prințului Charles va continua la centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo, unde va fi însoţit de Prințesa Margareta.

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018. Începând cu anul 1998, prințul vine anual în România, fiind îndrăgostit de zona rurală. În același timp, în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Administrația prezidențială a oferit detalii despre vizita Prințului, la finele întâlnirii:

„Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 25 mai 2022, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, cu ocazia unei vizite private în România.

Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteței Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a evocat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice.

În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale.

Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”.