• Proiectul implică peste 100 de organizaţii din domeniul ştiinţei şi practicii forestiere din 20 de ţări şi include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă, în întreaga Europă.
  • Unul dintre aceste situri este situat în Carpaţi.
  • Revenit în România după pandemie, Alteța Sa Regală a avut şi un mesaj în limba română.

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, a lansat la Sibiu, alături de autorităţi şi specialişti din ţară şi din străinătate, cel mai mare proiect de regenerare a pădurilor din Europa.

Cu o valoare de 20 de milioane de euro, proiectul implică peste 100 de organizaţii din domeniul ştiinţei şi practicii forestiere din 20 de ţări şi include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă, în întreaga Europă.

Unul dintre aceste situri este situat în Carpaţi.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Revenit în România după pandemie, Alteța Sa Regală a avut şi un mesaj în limba română.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă. Biodiversitatea de aici, din România, rămâne pentru mine unică în Europa, alături de pădurile seculare mixte, regăsim dimensiunea și calitatea populației de mamifere mari, precum ursul, râsul și lupii. Și incomparabilele pajiști antice de munte și câmpie, care oferă bogăția fără pereche a florilor sălbatice. Aceste ecosisteme, această biodiversitate, merită toată atenția noastră, pentru că acum sunt expuse unui risc serios de distrugere.