• Prinţul Charles a acceptat pungi care conţineau milioane de euro în numerar în timpul unor întâlniri cu un politician de rang înalt din Qatar, potrivit unui raport, citat de The Guardian.
  • Banii i-au fost înmânaţi moştenitorului tronului britanic într-o valiză la o anumită ocazie, într-un geamantan la o altă ocazie.
  • Valiza care conţinea banii a fost preluată de doi consilierii a lui Charles, care ar fi numărat manual banii.

Prinţul Charles ar fi primit un total de 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului. Banii i-au fost înmânaţi moştenitorului tronului britanic într-o valiză la o anumită ocazie, într-un geamantan la o altă ocazie, precum şi în saci de transport Fortnum & Mason, magazinul de lux care deţine un mandat regal pentru a aproviziona casa prinţului.

Se presupune că aceste predări ar fi avut loc în timpul unor întâlniri între cei doi bărbaţi, inclusiv o întâlnire privată între patru ochi la locuinţa regală „Clarence House” în 2015.

Într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că banii daţi în timpul întâlnirii din 2015 au fost „trecuţi imediat la una dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, fiind urmate toate procesele corecte„.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Valiza care conţinea banii a fost preluată de doi consilierii a lui Charles, care ar fi numărat manual banii. Se spune că asistenţii palatului au cerut Coutts, banca privată care acţionează pentru familia regală, să colecteze banii.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prinţului Charles (PWCF)

Nu există nicio sugestie că plăţile au fost ilegale, a relatat astăzi Sunday Times.

Şeicul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a fost supranumit omul care a cumpărat Londra”, după ce şi-a folosit averea, precum şi influenţa sa asupra fondului Qatari Wealth, pentru a face investiţii uriaşe în Londra. El este şi proprietarul unuia dintre cele mai bogate cluburi de fotbal din lume, Paris Saint-Germain.

Discuţiile privind banii cash vin într-un moment jenant pentru prinţ. Clarence House a respins recent o serie de acuzaţi privind o practică prin care organizaţia caritabilă a prinţului accepta bani contra acces” în structurile sale, iar Poliţia Metropolitană şi Comisia de Caritate au investigat practicile de strângere de fonduri, inclusiv vânzarea de onoruri. S-a afirmat că cel mai apropiat confident al lui Charles, Michael Fawcett, a obţinut o distincţie pentru un miliardar saudit.