Prințul Charles, despre summit-ul G7: „Oportunitate deosebită de a lua în discuție schimbările climatice“

  • Prințul Charles este un vechi promotor al mediului și pentru combaterea schimbărilor climatice
  • Prințul Charles consideră că summit-ul G7 poate fi o „oportunitate deosebită” pentru a construi parteneriate între guverne, companii și finanțatorii din sectorul privat

Prințul Charles vede summit-ul G7 ca o bună oportunitate de a lua în discuție schimbările climatice.

Prințul Charles s-a întâlnit cu John Kerry, consilierul special al președintelui Statelor Unite pentru schimbări climatice, și cu oameni de afaceri, înaintea summitului din Cornwall. El consideră că evenimentul poate fi o „oportunitate deosebită” pentru a construi parteneriate între guverne, companii și finanțatorii din sectorul privat pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climei.

Avem, cred, o oportunitate deosebită pentru a stimula parteneriatul dintre guvern, afaceri și finanțele din sectorul privat, care sunt, desigur, absolut vitale dacă vrem să câștigăm lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Îi sunt foarte recunoscător, pentru început, prim-ministrului Johnson, pentru că a cerut inițiativa «Stabilitatea Pieței», să aducă liderii G7, împreună cu directori executivi globali, în timpul summitului G7 de la Cornwall, de mâine“, a spus prințul Charles.

Prințul Charles este un vechi promotor al mediului și pentru combaterea schimbărilor climatice. Cel mai probabil, el va fi invitat anul acesta la summitul Națiunilor Unite pentru schimbările climatice de la Glasgow.

„Dacă nu putem debloca resursele sectorului privat, inovația și finanțele, iar sectorul public să stabilească un cadru de stimulente și reglementări, nu avem nicio șansă să rezolvăm crizele existențiale pe care le-am creat de-a lungul anilor“, a mai spus prințul Charles.