• În timpul unui discurs rostit, sâmbătă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus de la Haga, prințul Harry a declarat că „lumea este unită” cu Ucraina.
  • Premierul olandez, Mark Rutte, a adus, de asemenea, un omagiu echipei ucrainene.
  • Prințul Harry a fondat jocurile în 2014 ca o modalitate de a folosi sportul pentru a ajuta la recuperarea și reabilitarea militarilor răniți.

În timpul unui discurs rostit, sâmbătă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus de la Haga, prințul Harry a declarat că „lumea este unită” cu Ucraina.

Vorbind despre militarii ucraineni care au călătorit în Olanda pentru a concura, el a spus: „Mi-ați spus ieri de ce ați decis să vă alăturați nouă, în ciuda tuturor șanselor. Ați spus că ați venit să fiți pe această scenă globală, nu doar pentru a vă arăta puterea, ci și pentru a spune adevărul vostru, adevărul despre ceea ce se întâmplă în țara voastră”.

Prințul Harry a fost însoțit de soția sa, Meghan, ducesa de Sussex. Jocurile Invictus, care se vor desfășura până vinerea viitoare, fuseseră amânate timp de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Premierul olandez, Mark Rutte, a adus, de asemenea, un omagiu echipei ucrainene.

„Unitatea și solidaritatea vor învinge întotdeauna confruntarea și conflictul”, a spus el într-o declarație pe rețelele de socializare. „Suntem umăr la umăr cu comunitatea ucraineană Invictus. Unii dintre ei nu pot fi aici pentru că luptă pe linia frontului. Alții și-au pierdut viața în război. Ei sunt în gândurile noastre.

„Poveștile sportivilor care concurează la Jocurile Invictus sunt povești de reziliență”, se arată în declarația lui Rutte. „Ei ne arată că, indiferent de provocările cu care ne confruntăm, sufletele noastre rămân necuvântătoare.”

Prințul Harry a fondat jocurile în 2014 ca o modalitate de a folosi sportul pentru a ajuta la recuperarea și reabilitarea militarilor răniți. Prințul a servit în armata britanică timp de zece ani și a efectuat două misiuni în Afganistan.

Înainte de a ajunge la Haga, de la casa lor din California, Harry și Meghan s-au oprit în Marea Britanie pentru a o vizita pe regina Elisabeta.