• Cu mai puțin de trei luni până la mult așteptata încoronare a lui Charles al III-lea, tot mai multe detalii despre ceremonie sunt cunoscute.
  • Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost sfinţit la Ierusalim, a anunţat Palatul Buckingham.
  • Surse apropiate președintelui american Joe Biden au afirmat că este puțin probabil” ca acesta să participe la încoronarea regelui Charles al III-lea.

Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa Meghan au primit o invitație la încoronarea tatălui său, regele Charles, dar nu vor confirma încă public dacă vor participa, a declarat duminică un purtător de cuvânt al lui Harry. Pregătirile pentru evenimentul din luna mai au fost umbrite de dezvăluirile acuzatoare ale cuplului despre rege, fratele mai mare al lui Harry, prințul William, și alți membri ai familiei regale în recentele sale memorii, un documentar Netflix și o serie de interviuri televizate.

Cu mai puțin de trei luni până la mult așteptata încoronare a lui Charles al III-lea, tot mai multe detalii despre ceremonie sunt cunoscute. Casa Regală britanică a clarificat deja unul dintre marile dubii ale zilei: coroana pe care regina consort o va purta în acea zi. Faptul că cercurile cele mai apropiate de Rege au declarat că această încoronare va fi mult mai sobră decât ceremoniile anterioare a făcut să fie clar că nu se va face nicio piesă nouă pentru a o încorona pe Camilla, așa cum s-a întâmplat în cazul consoartelor anterioare. 

Criticile sale recente de profil înalt și usturătoare la adresa familiei sale au dus la speculații cu privire la faptul dacă Harry, care a renunțat la îndatoririle regale în 2020, va fi invitat la încoronare și, dacă va fi invitat, dacă va participa.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Pot confirma că Ducele a primit recent corespondență prin e-mail de la biroul Majestății Sale cu privire la încoronare”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Harry. „O decizie imediată cu privire la faptul dacă Ducele și Ducesa vor participa nu va fi dezvăluită de noi în acest moment„.

Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a fost sfinţit la Ierusalim, a anunţat Palatul Buckingham.

Patriarhul grec ortodox Teofil al III-lea şi arhiepiscopul anglican de Ierusalim, Hosam Naoum, au binecuvântat Sfântul Mir vineri cu prilejul unei „ceremonii speciale” desfăşurate în Biserica Sfântului Mormânt, în cetatea veche a Ierusalimului, unde a fost răstignit, înmormântat şi apoi a înviat Isus, potrivi credinţei creştine, a precizat Palatul într-un comunicat.

Surse apropiate președintelui american Joe Biden au afirmat că este puțin probabil” ca acesta să participe la încoronarea regelui Charles al III-lea. Se așteaptă ca Palatul Buckingham să trimită invitații oficiale liderilor din întreaga lume în aprilie, oferindu-le posibilitatea de a asista la ceremonia solemnă.