• Harry și Meghan sunt așteptați să participe vineri, la Haga, la o recepție pentru Jocurile Invictus, care se desfășoară de sâmbătă până pe 22 aprilie.
  • Vizita efectuată reginei a avut loc în Joia Mare, o zi din săptămâna dinaintea Paștelui.
  • De asemenea, se așteaptă ca regina să lipsească de la slujba religioasă a familiei regale din duminica Paștelui.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au vizitat-o pe regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, în prima lor vizită comună în Marea Britanie de când au renunțat la rolurile regale oficiale și s-au mutat în SUA, în urmă cu mai bine de doi ani.

Biroul cuplului a declarat că au vizitat-o pe regina în vârstă de 95 de ani, bunica lui Harry, joi, în drum spre Olanda pentru a participa la Jocurile Invictus. Harry este fondator și patron al competiției sportive internaționale pentru veteranii militari răniți.

Harry și Meghan au renunțat la funcția de membri ai familiei regale de rang înalt în activitate și s-au mutat în America de Nord în 2020, invocând presiunea insuportabilă a rolurilor lor și atitudinile rasiste ale presei britanice. Cuplul, cunoscut și sub numele de duce și ducesă de Sussex, și-a pierdut garda de poliție finanțată din banii contribuabililor atunci când au plecat, iar Harry a dat în judecată guvernul britanic pentru că refuză să îl lase să plătească pentru propria securitate polițienească în timpul vizitelor sale în Regatul Unit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Avocații săi spun că Harry vrea să își aducă copiii – Archie, care are aproape 3 ani, și Lilibet, în vârstă de 10 luni – pentru a-și vizita țara natală, dar că este prea riscant fără protecția poliției. Harry și Meghan sunt așteptați să participe vineri la o recepție la Haga pentru Jocurile Invictus, care se desfășoară de sâmbătă până pe 22 aprilie.

Vizita reginei a avut loc în Joia Mare, o zi din săptămâna dinaintea Paștelui pe care regina a marcat-o timp de decenii prin distribuirea de monede de argint cunoscute sub numele de bani de Maundy pensionarilor la o slujbă religioasă. În acest an, regina, care s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni și care s-a îmbolnăvit de COVID-19 în februarie, nu a participat. Ea a fost reprezentată de fiul ei cel mare, prințul Charles, și de soția sa, Camilla.

De asemenea, se așteaptă ca monarhul să lipsească de la slujba religioasă din duminica de Paște a familiei regale. Ea a continuat să îndeplinească îndatoriri regale, inclusiv audiențe virtuale cu politicieni și diplomați.