Prințul Harry și Meghan pășesc pe un drum delicat după moartea reginei

harry si meghan
  • Harry locuiește în California, nu mai face parte din cercul regal de apropiați.
  • Observatorii regali caută semne de detensionare în timpul Regelui Charles.
  • Regele își exprimă dragostea pentru cuplu în primul discurs către națiune.

Chiar înainte de a se îmbarca într-un zbor la Aberdeen, vineri, în dimineața de după moartea bunicii sale, regina Elisabeta, prințul Harry și-a pus brațul în jurul umărului unei lucrătoare de la aeroport care și-a exprimat compasiunea în timp ce îl însoțea pe pistă.

A fost un moment de căldură și informalitate caracteristic lui Harry, a cărui personalitate l-a făcut mult timp unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale – până când decizia sa de a se retrage din îndatoririle regale a provocat o ruptură în familie care este departe de a fi rezolvată.

Harry a fost ultimul care a sosit la Castelul Balmoral joi, în timp ce cele mai apropiate rude ale reginei s-au grăbit să fie alături de aceasta în ultimele ore de viață, și primul care a plecat vineri, reflectând faptul că nu mai face parte din cercul restrâns al familiei.

În vremuri mai fericite, Harry și bunica sa s-au bucurat de o relație apropiată și jucăușă, întrezărită de publicul larg în 2016, când au apărut împreună într-un videoclip comic, reacționând la o batjocură cu microfon de la Barack și Michelle Obama înainte de Jocurile Invictus, o competiție pentru veteranii cu dizabilități pe care Harry a promovat-o.

Dar a fost o pură coincidență faptul că Harry se afla în Marea Britanie când a murit Elisabeta, iar înainte de decesul acesteia nu au fost anunțate planuri pentru ca el să-și vadă familia în timpul vizitei din Statele Unite, unde locuiește cu soția sa Meghan.

Odată cu dispariția matriarhului, dinamica familiei este inevitabil să evolueze, iar pe măsură ce se desfășoară ceremonia funeraliilor Elisabetei, observatorii vor urmări îndeaproape semnele de destindere. Modul în care familia regală se va descurca cu Harry, Meghan și copiii lor va fi o temă cheie a erei post-Elizabeth – una dintre dramele familiale care au făcut din Casa Windsor un obiect de fascinație globală de durată.

Noul rege Charles a semnalat dorința de îmbunătățire a relațiilor în timpul primului său discurs în calitate de suveran, vineri. Vreau, de asemenea, să îmi exprim dragostea pentru Harry și Meghan, în timp ce ei continuă să își construiască viața peste hotare, a spus el.

Conform regulilor regale, nepoții monarhului devin automat prinți sau prințese ale regatului, astfel că acum că tatăl lui Harry, Charles, este rege, copiii săi, Archie, 3 ani, și Lilibet, 1 an, primesc aceste titluri înalte, dar este puțin probabil ca această noutate să restabilească armonia în relațiile lui Harry cu Charles sau cu fratele mai mare, prințul William, acum viitor moștenitor al tronului.

Frații au fost apropiați timp de mulți ani după moartea mamei lor Diana într-un accident de mașină în 1997, când William avea 15 ani și Harry 12 ani, dar legătura lor a fost tensionată de când Harry și Meghan au început să se distanțeze în ianuarie 2020.