• Frații Wales se vor alătura părinților lor într-o trăsură în spatele lui Charles și Camilla.
  • Personalul își face planuri astfel încât prințul Archie și prințesa Lilibet să se poată alătura sărbătorilor dacă o vor face.
  • Prințul Andrew, prințesa Beatrice, prințesa Eugenie, Harry și Meghan nu sunt așteptați să participe.

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis vor fi în centrul atenției la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, la Westminster Abbey, pe 6 mai, scrie Daily Mail.

Copiii Prințului de Wales sunt așteptați să se alăture părinților într-o trăsură care va merge în spatele lui Charles și Camilla, care se vor afla în Gold State Coach, după cum arată documentele de repetiție văzute de The Times.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că tinerii Wales participă la procesiune, mai ales că George, în vârstă de 9 ani, și Charlotte, în vârstă de 7 ani, au însoțit familia regală în timpul procesiunii funerare a reginei. Louis, în vârstă de 4 ani, a fost considerat „prea mic”.

Recomandări

A.I. ÎȚI IA JOBUL
DAI BANI PE PROPAGANDĂ
HACKERII ȘANTAJEAZĂ
CREȘTEM CU EUROPA
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
N-AI CARTE, N-AI PARTE

De ce copiii ducilor de Sussex nu sunt invitați?

Prințul Harry și Meghan Markle încă nu au răspuns oficial dacă vor participa la Încoronare. În plus, zilele trecute, în presă a apărut informația că prinții Archie și Lilibet nu vor veni la eveniment, pe motiv că ar fi prea mici pentru asta – Archie va împlini patru ani chiar în ziua cea mare, iar Lilibet va avea un an. Chiar și așa, personalul se pregătește astfel încât să nu fie luat prin surprindere în cazul în care copiii ducilor de Sussex vor fi prezenți la ceremonie.

O sursă a declarat: „Sunt sigur că vor pune totul pe seama zilei de naștere a micului prinț, chiar dacă este ziua cea mare a bunicului său”.

Ducele și ducesa de Sussex au dus o campanie împotriva propriei familii într-o serie de interviuri în presă de când au renunțat la îndatoririle lor regale, în urmă cu trei ani. Mulți membri ai Familiei Regale se pregătesc acum pentru sosirea soților Sussex în mai puțin de două luni, în timp ce numărătoarea inversă până la Încoronare continuă, scrie DailyMail.

Familia Sussex va rămâne probabil la Frogmore Cottage, casa lor din Windsor, pe care regele le-a cerut să o părăsească până la vară. De asemenea, se pare că nepoții Camilei ar urma să participe la încoronarea bunicii și a bunicului lor vitreg și să aibă un rol oficial, s-a raportat la începutul acestei săptămâni.
Fiul reginei consoartă, Tom Parker Bowles, are doi copii, de 15 și 13 ani, iar fiica sa, Laura Lopes, are gemeni de 13 ani. Ea ar fi sperat ca aceștia să poarte baldachinul care este așezat deasupra ei în momentul în care este unsă.

Charles este monarhul Marii Britanii de anul trecut, când iubita sa mamă, regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață la Balmoral, la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani – punând capăt unei domnii de 70 de ani. El a urcat pe tron imediat după moartea Majestății Sale. Ceremonia încoronării regale, în special, este un eveniment care datează de peste o mie de ani și va avea loc în interiorul Westminster Abbey. El va fi cel de-al 40-lea monarh care va fi încoronat în această abație. Charles va avea 74 de ani în momentul ceremoniei, fiind cel mai în vârstă monarh încoronat vreodată.

Se așteaptă ca evenimentul să fie mai restrâns decât încoronarea reginei în 1953, când peste 7.000 de persoane s-au înghesuit în Westminster Abbey. O declarație a Palatului Buckingham, publicată în toamna anului trecut, spunea că încoronarea va reflecta rolul monarhului în prezent și va privi spre viitor, fiind în același timp înrădăcinată în tradițiile și fastul de lungă durată”.

Acesta a adăugat: Încoronarea este un serviciu religios solemn, alături de un prilej de sărbătoare și fast.
Ceremonia a păstrat o structură similară de peste o mie de ani, iar încoronarea din acest an este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre.
În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la Westminster Abbey, Londra. Din 1066, slujba a fost aproape întotdeauna condusă de Arhiepiscopul de Canterbury. Se așteaptă ca lista de invitați să fie redusă de la 8.000 la 2.000 și s-au purtat discuții pentru a avea un cod vestimentar mai relaxat.

De asemenea, Regele va renunța la diferitele schimbări de ținută pe care mama sa a fost nevoită să le facă. În timp ce unele tradiții de lungă durată care au apărut în 1953 vor fi eliminate, momentul extrem de sacru al ungerii monarhului va fi păstrat. Un baldachin de pânză de aur va fi ținut deasupra capului lui Charles în timpul ungerii, astfel încât nimeni altcineva să nu-l poată vedea.

Charles va jura să fie „apărător al credinței” – o schimbare care a fost speculată anterior. Regele va sta în Scaunul Încoronării, care datează de la începutul secolului al XIV-lea. După ce va fi uns, lui Charles i se va pune pe cap coroana Sfântului Eduard, încoronându-l oficial ca rege Charles al III-lea.

Trăsura de stat din aur din 1762, care a fost renovată cu mari cheltuieli pentru Jubileul de Platină al reginei, va face, de asemenea, parte din procesiunea de încoronare. Prințul William va primi, de asemenea, noi titluri la Încoronare, inclusiv acela de a fi numit în mod oficial Prinț de Wales. Încoronarea lui Charles va fi urmată de alte două zile de sărbătoare și va include un concert la Castelul Windsor și evenimente de consolidare a comunității.