Prințul moștenitor saudit, la discuții cu Putin despre piața petrolului

FOTO: Hepta
  • Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au avut o discuţie prin telefon joi, în care au subliniat importanţa cooperării pe mai departe în cadrul grupului OPEC+ al producătorilor de petrol.
  • Conversaţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele SUA, Joe Biden, l-a vizitat pe prinţ în Arabia Saudită.
  • Kremlinul a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre extinderea legăturilor comerciale şi au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au vorbit joi la telefon şi au subliniat importanţa continuării cooperării în cadrul grupului OPEC+ al producătorilor de petrol, a anunţat Kremlinul.

Conversaţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele SUA, Joe Biden, l-a vizitat pe prinţ în Arabia Saudită, subliniind importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-un moment în care războiul Rusiei din Ucraina zguduie pieţele energetice globale, notează Reuters.

Situaţia actuală de pe piaţa mondială a petrolului a fost analizată în detaliu. A fost subliniată importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC+”, a precizat Kremlinul.

S-a remarcat cu satisfacţie faptul că ţările participante la acest format îşi îndeplinesc în mod constant obligaţiile pentru a menţine echilibrul şi stabilitatea necesare pe piaţa energetică mondială”.

OPEC+ reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol cu un grup de alţi producători condus de Rusia.

Kremlinul a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre extinderea legăturilor comerciale şi economice şi au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.