Prinţul neagă că a omorât cel mai mare urs brun din România: „Nu este Arthur”

  • Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein neagă că l-ar fi ucis pe Arthur
  • „Nu este vorba despre ursul Arthur menționat în mass-media”, se apără prinţul
  • El a asigurat autoritățile responsabile de „sprijinul său deplin”

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein se apără şi spune că nu l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs brun din România, relatează Kleine Zeitung.

„Nu este vorba despre ursul Arthur menționat în mass-media. Acest lucru este documentat cu fotografii”, a declarat prinţul.

Prinţul a însoțit ghidul de vânătoare local pentru a ucide un „animal problemă, aflat la 250 de metri de un sat”. El a asigurat autoritățile responsabile de „sprijinul său deplin” şi a salutat publicarea rezultatelor acestei anchete.

Prinţul a mai declarat că îşi cere scuze dacă a rănit pe cineva prin impresia pe care a lăsat-o. Totodată, el a mai spus că în familia sa vânătoarea este considerată o tradiţie.

„Susțin o discuție obiectivă a problemelor importante privind natura și protecția animalelor, deoarece ajută la menținerea tradiției vânătorii. Rapoartele false și agitația, așa cum se desfășoară acum împotriva familiei mele, sunt totuși extrem de regretabile și nu ajută nici oamenii, nici bunăstarea animalelor”, a mai spus prinţul.