• Cea de-a doua iterație a Premiului Earthshot a fost planificată cu sprijinul Bibliotecii JFK, în onoarea fostului președinte american care a inspirat premiul de mediu al lui William cu Moonshot.
  • Înainte de sosire, William a dat publicității o declarație în care a mulțumit Bostonului pentru găzduirea cuplului și a evocat amintirea reginei Elisabeta a II-a.
  • Primăria în nuanțe de verde pentru a sărbători Premiul Earthshot, William s-a adresat mulțimii.

Prințul și Prințesa de Wales au aterizat la Boston pentru prima lor vizită americană din ultimii opt ani, în timp ce cuplul se pregătește să sărbătorească al doilea an al Premiului Earthshot.

Înainte de sosire, William a dat publicității o declarație în care a mulțumit Bostonului pentru găzduirea cuplului și a evocat amintirea reginei Elisabeta a II-a, care s-a bucurat în vizitele anterioare în capitala statului Massachusetts.

Declarația lui William sună astfel: În această vizită, prima noastră vizită peste hotare de la moartea bunicii mele, aș dori să le mulțumesc locuitorilor din Massachusetts și în special din Boston pentru numeroasele omagii aduse regretatei regine. Și-a amintit cu mare drag de vizita ei bicentenară din 1976.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Bunica mea a fost una dintre optimistele vieții. La fel sunt și eu. De aceea, anul trecut am lansat Premiul Earthshot, cu ambiția de a crea o platformă cu adevărat globală pentru a inspira speranță și optimism urgent, în timp ce căutăm să salvăm viitorul planetei noastre.

Oamenilor din Boston, vă mulțumesc. Vă sunt foarte recunoscător pentru că ne-ați permis să găzduim al doilea an al premiului Earthshot în marele vostru oraș. Catherine și cu mine abia așteptăm să vă întâlnim pe mulți dintre voi în zilele următoare.”

Cuplul a aterizat în Boston la sfârșitul după-amiezii și a fost dus imediat la o ceremonie de bun venit la primărie, întâlnindu-se cu guvernatorul statului Massachusetts și cu primarul orașului Boston, înainte de a efectua o plimbare pentru a se întâlni cu bostonienii. În timp ce Prințul și Prințesa de Wales au luminat Primăria în nuanțe de verde pentru a sărbători Premiul Earthshot, William s-a adresat mulțimii, mulțumindu-le bostonienilor inimoși care au înfruntat ploaia din această seară” pentru că li s-au alăturat la primirea oficială în oraș.

Cea de-a doua iterație a Premiului Earthshot a fost planificată cu sprijinul Bibliotecii JFK, în onoarea fostului președinte american care a inspirat premiul de mediu al lui William cu Moonshot, din anii ’60, pentru a trimite un american pe Lună.

Prințul William s-a referit la inspirația președintelui Kennedy în discursul său de la Primărie, spunând: Ca și președintele Kennedy, Catherine și cu mine credem cu tărie că toți avem în noi înșine capacitatea de a realiza lucruri mărețe și că ființele umane au capacitatea de a conduce, de a inova și de a rezolva probleme”. După ce au fost întâmpinați la Primărie, William și Catherine au plecat ulterior la un meci de baschet al echipei Boston Celtics, apărând pe jumbotron de mai multe ori pe parcursul meciului.