• Prințul William va sări peste tradiționala ceremonie de învestire în funcția de Prinț de Wales pe care a avut-o tatăl său, Regele Charles.
  • În mod normal, monarhul, în prezent regele Charles al III-lea, îi oferă prințului de Wales artefacte asociate cu funcția, precum o sabie, o coroană, un inel, un baston și o mantie.
  • Fostul Prinț Charles a fost învestit la Castelul Caernarfon în 1969, dar Palatul Kensington insistă că ceremonia lui William va fi foarte diferită.

Prințul William va sări peste tradiționala ceremonie de învestire în funcția de Prinț de Wales pe care a avut-o tatăl său, Regele Charles. În mod normal, monarhul, în prezent regele Charles al III-lea, îi oferă prințului de Wales artefacte asociate cu funcția, precum o sabie, o coroană, un inel, un baston și o mantie.

Fostul Prinț Charles a fost învestit la Castelul Caernarfon în 1969, dar Palatul Kensington insistă că ceremonia lui William va fi foarte diferită.

Potrivit WalesOnline, William și Kate au ținut să liniștească unele îngrijorări” ale locuitorilor din Țara Galilor cu privire la această poziție controversată. Poziția a devenit controversată atunci când Eduard I al Angliei a ordonat uciderea ultimului prinț galez al Țării Galilor, Dafydd ap Gruffydd, în 1283. Regele Eduard a transmis titlul fiului său în vârstă de 16 ani, Eduard al II-lea.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

La învestirea lui Charles au existat proteste din partea unor grupuri de activiști, printre care Cymdeithas yr Iaith, Mudiad Amddiffyn Cymru și Armata Țării Galilor Libere, ceea ce a declanșat probabil noua abordare a viitorilor Prinț și Prințesă.

William și Kate spun că titlul este o chestie pe termen lung” și doresc să aprofundeze încrederea” între ei și poporul din Țara Galilor prin vizite frecvente. Se pare că vor să folosească poziția pe care o au pentru a duce națiunea dinamică a Țării Galilor pe scena mondială”.

Cu toate acestea, în urma anunțului regelui Charles că va transmite titlul fiului său William, 35.000 de persoane au venit să semneze o petiție împotriva transmiterii acestuia.

În cadrul unui interviu acordat postului ITV, primul președinte al Parlamentului Țării Galilor, Dafydd Elis-Thomas, a povestit o conversație pe care a avut-o cu Regele Charles pe vremea când acesta era Prinț de Wales.

Elis-Thomas a spus: În discuțiile cu el când era încă Prinț de Wales, când aveam responsabilități culturale în cadrul guvernului galez, una dintre problemele pe care i le-am pus, a fost că speram să nu mai aibă loc niciodată o învestitură în Castelul Caernarfon. El a adăugat: Charles a râs și a spus: Crezi că vreau să-l fac pe William să treacă prin ce am trecut eu?”.