• Prințul William a preluat portofoliul imobiliar de 330 de milioane de lire sterline al tatălui său, cunoscut sub numele de Ducatul de Cornwall.
  • Dartmoor a fost deschisă în 1809 și este o închisoare de bărbați de categoria C, care oferă deținuților săi cursuri de formare profesională.
  • În ciuda anunțului din 2019 că Dartmoor se va închide în 2023, au urmat negocieri cu moșia regelui Charles, pe vremea când acesta era prinț de Wales.

Prințul William a preluat portofoliul imobiliar de 330 de milioane de lire sterline al tatălui său, cunoscut sub numele de Ducatul de Cornwall, în urma decesului bunicii sale, regina Elisabeta. Fiul cel mare al monarhului în funcție (regele Charles al III-lea) obține posesia ducatului, William primind, de asemenea, casa tatălui său din Highgrove, alături de infama închisoare HMP Dartmoor.

Administrată de Serviciul penitenciar al Majestății Sale, Dartmoor a fost deschisă în 1809 și este o închisoare de bărbați de categoria C, care oferă deținuților săi cursuri de formare profesională și cursuri universitare cu scopul de a-i reintegra în societate cu abilități valoroase. Unele dintre cursurile de formare profesională pe care le oferă Dartmoor includ cursuri de electronică, zidărie și tâmplărie, cursuri de pictură și decorare, curățenie industrială și desktop publishing.

Până în 1920, la peste 100 de ani de la deschiderea închisorii, Dartmoor a început să își construiască reputația de a găzdui unii dintre cei mai infami criminali britanici, printre care criminalul în serie John George Haigh și executorul Jack McVitie. Condițiile precare ale închisorii au fost o problemă încă din anii 1930, iar în 2001, membrii consiliului au condamnat condițiile în care se află și au evidențiat reparațiile urgente care trebuiau făcute. și nevoia sa de reparații.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

În ciuda anunțului din 2019 că Dartmoor se va închide în 2023, au urmat negocieri cu moșia regelui Charles, pe vremea când acesta era prinț de Wales. Rezultatul final al discuțiilor a fost că închisoarea va rămâne deschisă în viitorul apropiat. Închisoarea are o clasificare de patrimoniu de gradul II, ceea ce înseamnă că această clădire are o importanță istorică sau arhitecturală deosebită, în timp ce Muzeul Închisorii Dartmoor a fost înființat datorită istoriei sale în timpul războaielor napoleoniene din anii 1800.