Prințul William spune că le poate arăta oamenilor cum să prevină lipsa de adăpost

Moștenitorul tronului, William, a fost provocat să răspundă la observațiile referitoare la cele trei case ale sale și la domeniul său de 135.000 de acri din Cornwall, într-un documentar în două părți difuzat de ITV săptămâna aceasta, scrie The Guardian.

În documentarul „Prințul William: Putem încheia lipsa de adăpost”, telespectatorii aud o înregistrare a gazdei de radio LBC, James O’Brien, care citează critici din partea lui Graham Smith, directorul executiv al grupului anti-monarchist Republic, care susține că problema lipsei de adăpost ține de politicile guvernamentale și de investiții, neputând fi rezolvată prin caritate sau patronaj regal.

Întrebat cum se simte în legătură cu criticile aduse programului său Homewards, destinat să arate cum poate fi înlăturată lipsa de adăpost, William afirmă: „Dacă aș răspunde fiecărui critic, aș fi aici toată ziua. Dar știi, critica te impulsionează să mergi înainte.”

El adaugă: „Cred că este normal să fii întrebat, dar, în cele din urmă, noi ne concentrăm pe aducerea unei schimbări și a unui strop de optimism într-o lume care, sincer, a avut foarte puțin din asta de-a lungul timpului. Sper să aduc ceva ce nu s-a mai făcut până acum.”

Documentarul, care va fi difuzat miercuri și joi, îl urmărește în primul an de la lansarea programului Homewards. William este văzut vizitând Nansledan, lângă Newquay, unde ducatul construiește 24 de case.

„Nu spun că voi rezolva toate problemele legate de lipsa de adăpost din lume. Dar voi arăta oamenilor cum să prevină acest lucru”, spune el.

În Marea Britanie, peste 350.000 de persoane nu au un cămin permanent, iar numărul tinerilor fără adăpost sau expuși riscului, cu vârste între 16 și 24 de ani, este estimat la peste 130.000.

Prințul discută despre lipsa de adăpost cu cei trei copii ai săi, George, Charlotte și Louis, pe drumul spre școală. În Windsor, unde locuiesc, consiliul local se ocupa la începutul anului de 101 cazuri de lipsă de adăpost, iar 25 de persoane dormeau pe străzi.

„La început, m-am gândit, ar trebui să aduc asta în discuție? Sau ar trebui să aștept să văd dacă observă cineva? Și, desigur, au observat și au rămas tăcuți după ce le-am spus ce se întâmplă”. „Consider că este foarte important să începi aceste conversații de când copiii sunt mici, astfel încât să înțeleagă lumea din jurul lor și să nu trăiască doar în micile lor lumi.”

Exit mobile version