• România pierde zilnic circa 200 milioane de euro, PIB-ul a scăzut cu 5% anul trecut
  • Privatul dorește să ajute statul în vederea urgentării procesului de vaccinare
  • Adrian Mihai: „Am putea distribui vaccinul oriunde pe teritoriul României”

Antreprenoriatul din România este dispus să ajute statul în vederea urgentării procesului de vaccinare a cetățenilor.

Adrian Mihai este cofondatorul unei firme de curierat din România. Spune că dacă vor exista solicitări către firma pe care o conduce în vederea vaccinării populației anti Covid, ajutorul nu va întârzia să apară.

Adrian Mihai, cofondator Fan Courier: „Procesul de vaccinare este esențial pentru lumea în care trăim. Toți ar trebui să ne implicăm în accelerarea acestui proces pentru că ne va ajuta să ne revenim la normalitate.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Noi am putea să distribuim accest vaccin oriunde pe teritoriul României într-un timp foarte rapid și în plus, pe lângă distribuția acestui vaccin, am putea să punem la dispoziție autorităților, dacă este nevoie, chiar și spații, acolo unde spațiile noastre sunt propice acestui tip de serviciu. În mod oficial nu am fost întrebați dacă putem să ajutăm sau cu ce putem să ajutăm. Și repet, dacă vom fi întrebați vom ajuta cu tot ceea ce putem. Într-o țară în care toată lumea e vaccinată cred că și economia și turismul și toate își vor reveni.

Apreciez foarte mult ce a făcut statul israelian în privința vaccinării. Au făcut niște negocieri foarte bune, au hotărât în câteva luni să vaccineze toată populația tării, sunt la cel mai înalt nivel.”

Cifra de afaceri a companiilor din România a scăzut cu 20% față de 2019. Dacă statul ar investi pe zi 2 milioane de euro în accelerarea vaccinarii am ajunge la 100.000 de vaccinați pe zi. Iar în mai puțin de un an am imuniza toată țara.