• Un prizonier de război britanic spune că a fost înjunghiat, bătut și obligat să asculte muzică sovietică 24 de ore pe zi după ce a fost capturat de forțele rusești în Ucraina.
  • Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, a supraviețuit unor torturi inimaginabile din partea trupelor rusești, fiind închis într-o celulă minusculă 24 de ore pe zi.
  • El a fost numit apărător al „democrației și libertății”.

Un prizonier de război britanic spune că a fost înjunghiat, bătut și obligat să asculte muzică sovietică 24 de ore pe zi după ce a fost capturat de forțele rusești în Ucraina.

Aiden Aslin a împărtășit calvarul său traumatizant după ce a fost eliberat din captivitate alături de alți patru britanici. Tânărul în vârstă de 28 de ani, din Nottingham, spune că se afla în țara devastată de război de mai mulți ani și că servea deja în armată înainte ca Putin să declare război.

El a vorbit cu curaj despre experiența sa îngrozitoare și a recunoscut că nu credea că va supraviețui. Luptând într-unul dintre punctele fierbinți ale războiului, în Mariupol, batalionul său a rămas fără mâncare și muniție în timpul asediului orașului din aprilie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Și-a sunat cu disperare mama și prietena ucraineană înainte ca toate să se predea și a spus: „Indiferent ce se întâmplă, ne vom revedea.” Dar când a fost capturat, Aslin a spus că răpitorii l-au lovit când și-au dat seama că este britanic. Apoi l-au separat de ceilalți și au început să-l interogheze.

El a fost dus în autoproclamata Republică Populară Donețk, unde a fost bătut în timpul unui interogatoriu înainte ca forțele susținute de Rusia să anunțe lumea despre capturarea sa. El a declarat pentru The Sun: „Ofițerul fuma o țigară și a îngenuncheat în fața mea pentru a mă întreba: „Știi cine sunt eu?” Am spus „nu”, iar el mi-a răspuns în rusă: „Eu sunt moartea ta”. A spus: „Ai văzut ce ți-am făcut?”. A arătat spre spatele meu. Mi-a arătat cuțitul și mi-am dat seama că m-a înjunghiat. Apoi m-a întrebat: „Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?”.

Aiden a cerut o moarte rapidă, dar a spus că rusul „a zâmbit” și a spus că nu va fi rapidă. În iulie, britanicul capturat a fost condamnat la moarte de un tribunal din Donețk, alături de compatriotul său Shaun Pinner.

În timpul calvarului, el a povestit că a vrut să plângă, dar nu a putut să o facă, deoarece totul era o „chestiune de supraviețuire”. În ciuda torturii și a condamnării la moarte, britanicul a declarat că era sigur că va ajunge înapoi la cei dragi mai devreme sau mai târziu.

Se pare că Aslin, Pinner, John Harding, Dylan Healy și Andrew Hill au aterizat în Marea Britanie în primele ore ale dimineții de joi. Harding, Pinner și Aslin au fost salutați ca apărători ai „democrației și libertății” de către fostul lor comandant din Ucraina.

Se crede că aceștia au servit în Legiunea Georgiană, o unitate de voluntari pro-ucraineană, sub comanda lui Mamuka Mamulashvili. „Toți acești băieți au făcut tot ce au putut pentru a apăra democrația și libertatea”, a declarat Mamulashvili.