• Mai multe site-uri guvernamentale au trecut brusc în offline, inclusiv kremlin.ru şi site-ul guvernului rus
  • S-a crezut că a fost vorba de un atac cibernetic lansat de SUA
  • Ulterior, Rusia a recunoscut că a fost o problemă internă

Rusia a încetinit accesul la Twitter din cauza încălcării legislației, însă în acelaşi timp a închis şi mai multe site-uri guvernamentale, relatează The Guardian.

În acelaşi timp în care Twitter-ul a fost încetinit, mai multe site-uri guvernamentale au trecut brusc în offline, inclusiv kremlin.ru şi site-ul guvernului rus, government.ru. De asemenea, a fost afectat Roskomnadzor, Instituția rusă de reglementare media şi site-ul ministerului economiei.

Mai mulţi comentatori pro-ruşi au sugerat să incidentul s-a produs din cauza unui atac cibernetic lansat de Statele Unite. Administraţia Biden a promis că o să răspundă Rusiei cu măsuri proprii, dar totodată acestea vor afecta oficialii ruşi, nu oamenii de rând.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia a recunoscut că a fost o problemă internă. Vinovat a fost considerat un router al furnizorului de servicii digitale Rostelecom. Ulterior, site-urile web menţionate anterior au revenit în online.

Potrivit lui Andrei Soldatov, expert în siguranţă cibernetică, închiderea site-urilor guvernamentale a fost rezultatul unei „încurcături” interne, care a avut legătură cu măsurile luate împotriva Twitter. El a mai spus că Roskomnadzor a folosit o nouă tehnologie, care îi permite să oprească partajarea de clipuri video în funcţie de regiune.

Twitter a fost una dintre platformele folosite cel mai mult în timpul protestelor de la începutul anului, organizate de susținătorii lui Alexei Navalnîi. Facebook, TikTok și Telegram au și ele plângeri la adresa lor.