• Un bărbat a reuşit să treacă graniţa din Coreea de Nord fără să fie reperat de soldaţi
  • A mers cinci kilometri fără să fie detectat
  • În 2019, patru nord-coreeni au trecut graniţa maritimă nedectaţi, într-o barcă de lemn

Armata Coreei de Sud se confruntă cu critici dure, după ce un bărbat a reuşit să treacă graniţa din Coreea de Nord fără să fie reperat de soldaţi, în ciuda faptului că a fost observat de mai multe ori de camerele de supraveghere, relatează The Guardian.

Bărbatul a înotat prin Marea de Est, apoi s-ar fi târât printr-un tunel de drenaj în interiorul zonei demilitarizate, şi-a ascuns costumul de înot şi a mers, fără să fie detectat, aproximativ cinci kilometri. El a fost reţinut după ce un gardian l-a văzut pe o cameră de securitate şi i-a alertat pe superiori.

În momentul în care soldaţii au fost alertaţi şi au început să îl caute pe individ, acesta apăruse pe camerele de supraveghere de cinci ori. De două ori au fost declanşate alarmele, însă soldaţii nu au văzut avertismentele şi nu au luat nicio măsură.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Cei care se ocupă de serviciul de gardă nu au respectat procedurile şi nu au reuşit să detecteze persoana neidentificată”, a declarat un oficial pentru agenţia de presă Yonhap.

O anchetă a incidentului a constatat că un paznic responsabil cu echipamentele de supraveghere a crezut că alarmele sunt erori tehnice, în timp ce un al doilea vorbea la telefon.

Bărbatul, care ar fi spus că doreşte să fugă din Coreea de Nord, şi-a ales un traseu periculos în mijlocul iernii, ridicând întrebări despre modul în care a supravieţuit atât de mult timp în apele îngheţate. Oficialii au refuzat să îi dea numele, spunând doar că este un pescar de 20 şi ceva de ani.

În 2019, patru nord-coreeni au trecut graniţa maritimă nedectaţi, într-o barcă de lemn, înainte de a ajunge la un port de pe coasta de est a Coreei de Sud.

Doar câţiva dintre cei 31.000 de nord-coreeni care au trecut în Coreea de Sud au făcut prin zona demilitarizată. Cei mai mulţi ies pe la graniţa cu China şi ajung într-o altă ţară, precum Thailanda.