• În ianuarie, un Airbus A320 a fost înlocuit cu un A321 înaintea unui zbor de la Aeroportul Londra Luton
  • Planul de așezare a pasagerilor nu a fost ajustat la ambarcațiunea mai mare
  • Conform anchetatorilor aerieni, o eroare de comunicare a cauzat probleme la decolare pentru pilot

În ianuarie, un Airbus A320 a fost înlocuit cu un A321 înaintea unui zbor de la Aeroportul Londra Luton, însă această schimbare nu a fost anunțață, astfel încât planul de așezare a pasagerilor nu a fost ajustat la ambarcațiunea mai mare, relatează BBC

Direcția pentru Investigații privind Accidentele Aeriene (AAIB) a declarat că a aterizat în siguranță, iar operatorul a luat măsuri în timp util.

A320 urma să fie utilizat pentru zborul de la Luton la Praga, în Republica Cehă, pe 16 ianuarie, însă din „motive operaționale” a fost schimbat cu un A321.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Centrul Operațional de Control (OCC) din Budapesta a trimis un avertisment automat către Departamentul de Manipulare Operațională (OHD) din Luton, dar din cauza unei ,,defecțiuni tehnice”, mesajul nu s-a trimis.

Detaliile au fost modificate în software, dar PSD nu a fost informat și, prin urmare, pasagerii erau încă așezați în vechea configurație.

Când aeronava nu a răspuns de două ori la comenzile normale de decolare ale pilotului, a fost nevoie de o împingere suplimentară, însă a aterizat la Praga fără alte incidente.