• Procesul grațierilor în masă realizat de Donald Trump, continuă.
  • Un nume de pe această listă este și cel a fostului consilier senior Steve Bannon.
  • Steve Bannon este judecat, după ce a fost acuzat că ar fi folosit în foloase proprii banii strânși de la americani, pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul.

Procesul grațierilor în masă realizat de Donald Trump, continuă. În cele câteva ore pe care le mai are la președinția Statelor Unite, Trump a semnat 73 de acte de grațiere și 70 de acte de comutare a pedepsei. Este o tradiție prezidențială îndelungată, în Statele Unite.

Lista lui Trump este plină de colaboratori și apropiați. Cei mai mulți au fost grațiați pentru fapte de corupție sau minciună.

Cel mai important nume de pe lista de grațieri a lui Trump a fost Steve Bannon. Acesta a fost unul dintre cei mai apropiați consilieri și strategiști ai lui Trump, dar și poate cel mai important ideolog al administrației Trump.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Pe lângă acesta au mai fost iertați și Elliott Broidy, un fost lider care se ocupa de strângerea de fonduri pentru Trump și care a recunoscut că a făcut lobby ilegal în guvernul SUA, pledând pentru renunțarea la ancheta sa asupra scandalului de corupție din Malaezia, notează The Guardian.

Rapperii Lil Wayne și Kodak Black au fost de asemenea grațiați. Ei ar fi fost urmăriți penal pentru infracțiuni cu arme federale. De ieratre a mai beneficiat și fostul primar din Detroit, Kwame Kilpatrick, care execută o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru acuzații de corupție.

Steve Bannon este judecat, după ce a fost acuzat că ar fi folosit în foloase proprii banii strânși de la americani, pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul, în cadrul strângerii de fonduri „We Build the Wall”.

Procurorii federali susțin că Bannon a folosit „peste 1 milion de dolari din campania online, bani pe care i-a folosit pentru a acoperi cheltuieli personale”.

Oficialii au declarat că „We Build The Wall” a strâns mai mult de 25 de milioane de dolari. 

Știrile despre Bannon și Broidy au stârnit un val de reacții negative la adresa președintelui Trump. Noah Bookbinder la „Citizens for Responsibility and Ethics” din Washington, a spus: „Nici Nixon nu și-a iertat prietenii la finalul mandatului. În mod uimitor, în ultimele sale 24 de ore de funcție, Donald Trump a găsit încă o modalitate de a nu reuși să se ridice la nivelul etic al lui Richard Nixon.”