Fostul premier italian Silvio Berlusconi este grav bolnav, iar procesul său pentru acuzația de mituire de martori ar trebui suspendat temporar, a declarat miercuri un procuror din Milano, transmite Reuters.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost internat și externat din spital în acest an, după ce a contractat COVID-19 în septembrie anul trecut, iar în ultimele zile au crescut speculațiile privind o deteriorare a stării sale de sănătate.

„Credem cu siguranță că Berlusconi este grav bolnav și suferă de o boală gravă. Așa arată certificatele medicale”, a declarat procurorul Tiziana Siciliano.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este îngrijit la domiciliu. Bineînțeles că suntem îngrijorați”, a declarat Federico Cecconi, avocatul lui Berlusconi.

Vorbind în timpul unei audieri pentru un caz legat de cel în care Berlusconi a fost achitat pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră poreclită „Ruby”, Siciliano a declarat că fostul premier italian ar trebui să fie scutit temporar de a fi judecat.

Judecătorul va decide dacă va separa poziția lui Berlusconi de ceilalți inculpați pe 26 mai, când va avea loc o nouă audiere.

De patru ori premier al Italiei, Silvio Berlusconi este acuzat că a mituit martori pentru a păstra tăcerea în cazul prostituției minorelor, începând din 2013. El a negat întotdeauna orice abatere.

Magnatul media a părăsit sâmbătă Spitalul San Raffaele din Milano, după o internare de cinci zile. El a mai fost spitalizat în martie și de două ori în aprilie. De asemenea, el a fost internat în ianuarie din cauza unei probleme cardiace.