Terorismul intern şi extremismul continuă să genereze riscuri semnificative pe teritoriul Statelor Unite, a afirmat, luni seară, Merrick Garland, secretarul american al Justiţiei şi procuror general, potrivit site-urilor Politico.com şi Axios.com.

Merrick Garland a participat la un eveniment organizat în Oklahoma City în memoria victimelor atentatului produs pe 19 aprilie 1995, un atac soldat cu 168 de morţi şi sute de răniţi.

Deşi au trecut mulţi ani, terorismul comis de indivizi precum Timothy McVeigh există în continuare“, a declarat Merrick Garland, referindu-se la autorul atacului terorist din 1995.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Procurorul general al SUA a amintit că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat recent asupra riscurilor generate de „extremiştii violenţi de pe plan intern“. „Oricum, noi, cei care eram în Oklahoma City în aprilie 1995, nu avem nevoie de avertismente“, a adăugat Merrick Garland, care în 1995 era procuror în acest oraş.

Departamentul Justiţiei alocă resurse pentru oprirea extremiştilor violenţi înainte de a comite atacuri; cei care comit atacuri sunt aduşi în faţa justiţiei şi, în plus, depunem eforturi pentru limitarea răspândirii urii, pentru evitarea unor atacuri de genul celui pe care îl comemorăm astăzi“, a subliniat Merrick Garland.

Autorităţile americane au arestat peste 270 de indivizi în cadrul investigaţiei privind violenţele comise la Capitoliu pe 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi. După incidentele de la sediul Congresului SUA, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat că riscurile generate de rasism şi de extremismul antiguvernamental vor persista până cel puţin în 2022.

Evaluarea noastră este că ameninţările extremiste interne vor continua să genereze riscuri ridicate privind violenţe în SUA. Ne aşteptăm ca extremiştii cu motivaţie rasială şi etnică, precum şi extremiştii antiguvernamentali şi antiautoritate să continue să genereze ameninţări de terorism intern în cursul anului 2021 şi chiar în 2022“, a declarat la începutul lunii martie Jill Sanborn, director adjunct al diviziei antiterorism a FBI.