Procurorul general din New York cere noi sancțiuni împotriva lui Donald Trump și a familiei lui

  • Judecătorul spune că Trump ar trebui să piardă unele dintre apărările lor, precum și să se confrunte cu sancțiuni.
  • Avocații inculpaților Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.
  • Fiica lui Trump, Ivanka, a fost criticată pentru că a spus că nu știe dacă s-a întâlnit personal cu bancherii.

Procurorul general din New York a cerut marți unui judecător să îi sancționeze pe fostul președinte american Donald Trump, pe copiii săi adulți, Trump Organization și pe avocații acestora pentru răspunsurile lor la procesul civil de fraudă de 250 de milioane de dolari intentat împotriva lor.

Procesul intentat în septembrie anul trecut de procurorul general Letitia James i-a acuzat pe inculpați de implicare într-o schemă de un deceniu pentru a manipula valoarea activelor și valoarea netă a lui Trump, cu scopul de a determina băncile și asigurătorii să ofere condiții mai bune.

La 26 ianuarie, inculpații au depus răspunsuri” oficiale în care, așa cum se întâmplă adesea în procese similare, au negat sau au susținut că nu au cunoștințe suficiente despre zeci de acuzații de fond. Într-o scrisoare adresată judecătorului din Manhattan care supervizează cazul, Arthur Engoron, James a declarat că multe dintre răspunsuri erau demonstrabil false”, frivole sau în alt mod necorespunzătoare. Ea a spus că soții Trump ar trebui să piardă unele dintre apărările lor, precum și să se confrunte cu sancțiuni.

Instanța i-a admonestat deja pe inculpați și pe avocații lor pentru invocarea continuă a unor pretenții legale lipsite de temei, dar și-a exercitat puterea discreționară de a nu impune astfel de sancțiuni”, se arată în scrisoare. Se pare că nu s-a ținut cont de acest aspect”.

Avocații lui Trump au tăcut

Avocații inculpaților Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. James a declarat că răspunsurile nepotrivite au inclus obiecția lui Trump de a fi etichetat drept președinte inactiv” al Organizației Trump în timpul mandatului său la Casa Albă, deși a folosit această descriere într-o declarație sub jurământ din octombrie 2021.

Fiica lui Trump, Ivanka, a fost criticată de James pentru că a spus că nu știe dacă s-a întâlnit personal cu bancherii sau dacă ar putea confirma conținutul propriilor sale e-mailuri. James a respins, de asemenea, argumentele lui Donald Trump și ale fiilor săi Donald Jr. și Eric, potrivit cărora ea nu avea calitatea de a acționa în justiție și a acționat contrar normelor străvechi și obișnuite” care guvernează procurorii, spunând că Engoron a respins deja afirmația lor potrivit căreia ea urmărea o vânătoare de vrăjitoare” politică.

La începutul lunii ianuarie, Donald Trump a pus capăt la două contestații legale la procesul intentat de James, după ce un judecător din Florida a impus sancțiuni de 937.989 de dolari împotriva sa și a avocatului său pentru că a intentat un proces complet frivol” în care o acuza pe Hillary Clinton că a încercat să măsluiască alegerile prezidențiale americane din 2016.