Producătorul Snickers și-a cerut scuze pentru o reclamă care sugerează că Taiwanul este o țară

O reclamă Snickers, considerată homofobă în Spania. Spotul publicitar care a stârnit controverse. VIDEO Sursă foto: Captură video
  • Mars Wrigley, producătorul batonului de ciocolată Snickers, și-a cerut vineri scuze pentru lansarea unui produs Snickers despre care utilizatorii chinezi de pe rețelele de socializare au spus că sugerează că Taiwanul este o țară.
  • Videoclipuri și fotografii care arată un site web al Snickers care promovează o ediție limitată a batonului Snickers și care spune că produsul este disponibil doar în ,,țările” Coreea de Sud au declanșat vineri o explozie de furie.
  • Ulterior, producătorul a publicat scuze pe contul său Snickers China de pe platforma Weibo și a precizat că a fost modificat conținutul relevant.

Producătorul batonului de ciocolată Snickers, Mars Wrigley, și-a cerut scuze pentru o lansare de produs despre care utilizatorii chinezi de pe rețelele de socializare au spus că sugerează că Taiwanul este o țară, scrie Daily Mail.

Videoclipuri și fotografii care arată un site al Snickers care promovează o ediție limitată a batonului și unde se afirmă că produsul este disponibil doar în țările Coreea de Sud, Malaezia și Taiwan au declanșat vineri o explozie de furie pe platforma chineză de microblogging Weibo.

Ulterior, producătorul a publicat scuze pe contul său Snickers China de pe platforma Weibo și a precizat că a fost modificat conținutul relevant.

,,Mars Wrigley respectă suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei și își desfășoară operațiunile comerciale în strictă conformitate cu legile și reglementările locale chineze„, a adăugat compania americană.

Utilizatorii cer companiei americane să recunoască Taiwanul ca parte a Chinei

Cu toate acestea, reacțiile de pe rețelele de socializare nu s-au diminuat, mulți utilizatori fiind furioși că declarația producătorului din SUA nu a spus că Taiwanul este parte a Chinei, o piatră de temelie a politicii externe chineze.

,,Spuneți-o: Taiwanul este o parte inseparabilă a teritoriului Chinei!„, scria un comentariu sub postarea de pe contul de Weibo al Snickers China, care a primit 8.000 de aprecieri.

Snickers se alătură unei liste lungi de mărci străine care au fost nevoite să își ceară scuze după ce au fost reclamate de utilizatorii chinezi de pe rețelele de socializare pentru că nu au folosit nomenclatura preferată de Beijing pentru insulă: provincia Taiwan sau Taiwan China.

Scandalul vine după vizita recentă a lui Pelosi

Revolta față de reclama Snickers a venit în contextul în care sensibilitățile legate de Taiwan în China continentală au atins cel mai înalt nivel din ultimele decenii, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat marți insula, ceea ce a determinat China să anunțe exerciții de tragere cu focuri reale fără precedent în jurul insulei și o listă lungă de interdicții de import pentru produsele taiwaneze.

Pe platformele de socializare extrem de cenzurate ale Chinei, s-au răspândit pe scară largă apelurile la Beijing de a lansa un asalt militar asupra Taiwanului ca răspuns la vizita lui Pelosi.