• În iunie, producţia industrială din UE a crescut semnificativ pentru a doua lună consecutivă, însă a rămas cu mult sub nivelurile înregistrate înainte de pandemia de coronavirus.
  • România are a treia cea mai mare creştere, conform Eurostat.

Agenţia de statistică a Uniunii Europene a anunţat că producţia industrială a crescut cu 9,1% faţă de luna mai. Totuşi, creşterea nu a fost suficientă pentru a acoperi pierderile înregistrate în martie şi aprilie, nivelul producţiei fiind cu 11% sub rezultatele lunii februarie, înainte de lansarea restricţiilor de circulaţie.

De-a lungul zonei euro, Slovacia a înregistrat în iunie cea mai mare creştere a producţiei industriale, de 21,7% faţă de mai, urmată de Ungaria, cu 17,1% şi România, cu 16,3%. Scăderi ale producţiei industriale au fost înregistrate în Belgia (-1,4%) şi Finlanda (-0,8%)

„Creşterea şomajului, nesiguranţa locului de muncă, al doilea val de infectări şi menţinerea măsurilor de distanţare socială vor restrânge în mod inevitabil redresarea”, avertizează Chris Williamson, economist-şef în cadrul IHS Markit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT