• Băiatul luase pistolul Taurus de 9 mm de acasă, îl pusese în rucsacul său și îl scosese în timp ce Zwerner preda la clasă.
  • Băiatul de șase ani se află în custodie temporară la o unitate medicală.
  • Era prea devreme pentru a stabili dacă părinții băiatului ar putea fi acuzați de o infracțiune pentru că nu au asigurat arma.

Poliția a salutat ieri o profesoară din Virginia, în vârstă de 25 de ani, ca fiind o eroină pentru că a evacuat elevii din clasa ei chiar și după ce a fost împușcată de un elev de șase ani. Profesoara, Abigail Zwerner, era în stare stabilă luni, în urma împușcăturilor de vineri după-amiază de la Richneck Elementary School din Newport News, Virginia, a declarat șeful poliției, Steve Drew, într-o conferință de presă.

Între timp, băiatul de șase ani se afla în custodie temporară la o unitate medicală, iar un judecător avea termen până marți pentru a stabili dacă va prelungi un ordin temporar care îl menține în custodie, a precizat Drew. Era prea devreme pentru a stabili dacă părinții băiatului ar putea fi acuzați de o infracțiune pentru că nu au asigurat arma, pe care mama băiatului o cumpărase legal, a spus el.

S-a asigurat că fiecare dintre acei copii au ieșit din acea cameră, că ea a fost ultima care a plecat. Și și-a asumat responsabilitatea în acea situație, după ce a suferit o rană prin împușcare, de a se asigura că elevii ei… erau în siguranță”, a spus Drew.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Băiatul luase pistolul Taurus de 9 mm de acasă, îl pusese în rucsacul său și îl scosese în timp ce Zwerner preda la clasă, a spus Drew. El a îndreptat și a tras o dată. Zwerner, care a adoptat o poziție defensivă, a fost împușcat prin mână și în piept.

După împușcătură, o altă femeie care lucrează la școală s-a grăbit să intre în clasă și l-a ținut pe băiat la pământ în timp ce Zwerner i-a escortat pe cei aproximativ 16-20 de elevi afară, a declarat Drew. Când a sosit poliția, a găsit arma pe podea.

Mi-aș dori să nu fie nevoie să nu fie întrebat niciodată. Cum de știe un copil de 6 ani să folosească o armă de foc? Nu știu dacă aș putea să vă dau un răspuns adecvat”, a spus Drew. În timp ce poliția și procurorii și-au continuat ancheta, educatorii au promis că vor reexamina protocoalele de securitate.

Supraveghetorul școlilor publice din Newport News, George Parker, a declarat reporterilor că școala nu era pregătită pentru ca un copil de șase ani să aducă o armă la școală și să tragă cu ea, spunând că aceasta a fost doar a treia oară din 1970 încoace când un copil de 6 ani sau mai mic a descărcat o armă într-o școală din SUA.

Până acum, măsurile de securitate se concentrau pe utilizarea detectoarelor de metale în licee și pe pregătirea pentru situații de trageri active la toate nivelurile.

Urăsc să fiu în acest moment în care mă gândesc la acest lucru …. Poate că ne justifică să reconsiderăm detectoarele de metale în toate clădirile noastre”, a declarat Parker.