• Starea profesoarei din Virginia, grav rănită după ce a fost împuşcată de un elev de şase ani, se îmbunătăţeşte.
  • Nu este clar cum copilul – care rămâne în custodia poliţiei – a obţinut arma.
  • Legea din Virginia interzice ca judecare ca adulţi a copiilor de şase ani.

Starea profesoarei din Virginia, grav rănită după ce a fost împuşcată de un elev de şase ani, se îmbunătăţeşte, au anunţat autorităţile locale, citate Sky News.

Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viaţa în pericol după ce a fost împuşcată la Richneck Elementary School din oraşul Newport News vineri.

Primarul Phillip Jones a declarat pentru BBC că recuperarea lui Abby Zwerner este „în direcţia bună” , dar este în stare critică.

Recomandări

BIDEN S-A ÎNTÂLNIT CU NAVALNIA
INFLATIA DIN ROMANIA
IOHANNIS CANDIDEAZĂ LA ȘEFIA NATO
WELCOME TO THE MOON
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
UE ADOPTĂ AL 13-LEA PACHET DE SANCȚIUNI ÎMPOTRIVA RUSIEI

Nu este clar cum copilul – care rămâne în custodia poliţiei – a obţinut arma. Oficialii au spus că, în timp ce şcoala – care are în jur de 550 de elevi – avea instalaţii de detectare a metalelor, elevii au fost verificaţi la întâmplare şi nu fiecare copil a fost inspectat.

Împușcăturile nu au fost un accident: șeful poliției

Poliţia a refuzat să spună ce ar fi putut motiva incidentul, dar comandantul Steve Drew a declarat reporterilor că împuşcătura a avut loc după o „altercaţie” într-o sală de clasă (cu copii de şase până la şapte ani) şi nu pare a fi „accidentală” .

Un părinte, Steve Gonzalez, al cărui copil era prezent în sala de clasă în momentul împuşcăturii, a declarat pentru Fox News că Zwerner a reacţionat rapid după împuşcătură. El a spus că, după ce a fost lovită de glonţ, ea „a ţipat la copii să fugă” .

Primarul Jones – care a preluat funcţia în urmă cu doar cinci zile – a spus că poliţia continuă să investigheze circumstanţele din jurul împuşcăturii, dar a spus că crede că „cuvântul altercaţie este unul valid şi pe care l-aş folosi” .

Nu avem toate răspunsurile despre modul în care un copil de şase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau despre cum un copil de şase ani a putut avea acces la o armă de foc” , a spus el.

De asemenea, ofiţerii au refuzat să discute ce contacte au avut cu părinţii elevului.

Legea din Virginia interzice ca judecare ca adulţi a copiilor de şase ani. Şi copilul ar fi, de asemenea, prea mic pentru a fi trimis în custodia Departamentului de Justiţie pentru Minori dacă va fi găsit vinovat.