• Pentru a doua oară, profesorii francezi intră în grevă din cauza nemulțumirilor legate de sistemul educațional.
  • Aceștia spun că măsurile COVID-19 adoptate în școli sunt nesigure, incoerente.
  • Săptămâna trecută, 40% din cadrele didactice din învățământul primar au ieșit în stradă.

O nouă zi, o nouă grevă a profesorilor în Franța! Profesorii francezi intră joi în grevă pentru a doua oară, iar acum printre nemulțumirile lor se numără și luna de miere a ministrului educației în Ibiza. Cadrele didactice ies astăzi în stradă să protesteze împotriva modului cum autoritățile au gestionat criza sanitară. Poliția a anunțat deja că nu va împiedica greva sindicatelor din învățământ. Iar ministrul Educației din Franța, Jean-Michel Blanquer, are o viață grea zilele acestea.

Aceștia protestează împotriva măsurilor de sănătate COVID-19 în școli, care se schimbă mereu și despre care spun că au fost incoerente de la începutul noului semestru și nesigure.

Sindicatele doresc ca guvernul să furnizeze măști pentru personal, inclusiv măștile FFP2, mai protectoare, și monitoare de CO2 pentru a verifica dacă sălile de clasă sunt suficient de bine ventilate. Unele sindicate cer revenirea la vechea situație în care un singur test COVID pozitiv ducea la închiderea claselor și la testarea prin contact apropiat în rândul familiilor, precum și la o politică de teste salivare săptămânale sistematice.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Ministerul Educației a declarat că aproape 40% dintre cadrele didactice din învățământul primar au ieșit săptămâna trecută în stradă, dar sindicatul Snuipp a estimat cifra la 75%, jumătate din școlile primare fiind închise pentru o zi.

La doar 6 grade și pe o ploaie măruntă, contestatarii ministrului educației francez și-au pus muzică la boxe în fața ministerului și au început să danseze în costume de baie, încercând să redea atmosfera din Ibiza. De ce din Ibiza? Pentru că ministrul a recunoscut zilele trecute că era acolo, la distracție, atunci când a dictat anul trecut măsurile dure luate în școlile din Franța care au bulversat învățământul.

După premierul britanic Boris Johnson și diplomații irlandezi, ministrul Educației din Franța este a patra personalitate europeană luată public în colimator pentru că nu respectă restricțiile în timp ce acestea erau impuse oamenilor. Opoziția îi cere în continuare demisia ministrului Educației francez.