• Profesorul clujean Marius Balo se va întoarce în România după o perioadă de 8 ani de închisoare în China, pentru o fraudă de 80 de dolari.
  • Drama lui Balo a durat mulți ani, autoritățile din România fiind indiferente la cazul acestuia.
  • În cele din urmă, ministrul Cătălin Predoiu a reușit să obțină eliberarea lui Balo, primind în schimb o scrisoare de mulțumire din partea acestuia.

Profesorul clujean care a stat 8 ani închis în China, pentru 80 de dolari, a fost eliberat. Profesorul Marius Balo a fost eliberat din penitenciarul chinezesc unde se afla de 8 ani și se va întoarce în România în momentul în care va prinde un avion.

Marius Balo a fost un caz dezbătut în ultimii ani pe holurile ministerelor, însă nimeni nu a reușit să obțină eliberarea sa din arestul chinezesc, până acum.

Marius Balo a ajuns în închisoare în urmă cu 8 ani pentru că a luat o mită de 80 de dolari de la studenți, însă se temea că va sta în închisoare zeci de ani.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Conform legii din China, au explicat avocații lui Balo, după cei 8 ani autoritățile au dreptul să mai prelungească detenția cât doresc, astfel că disperarea lui Balo s-a regăsit în nenumărate scrisori trimise autorităților, care l-au ignorat ani la rând.

Ultima scrisoare este una de mulțumire, pentru că, se pare, oficialii din China au fost înduplecați. În ultimii ani se încercase un schimb de deținuți între Balo și un cetățean chinez, însă nu se știe dacă aceasta a fost salvarea clujeanului.

Numele meu este Marius Balo, sunt clujeanul care a fost întemnițat la Shanghai timp de 8 ani de zile. Am fost eliberat pe 27 martie, însă mă aflu în continuare la Shanghai deoarece orașul a intrat în lockdown complet. Mi s-au anulat deja două zboruri, însă au reușit cei de acasă să îmi achiziționeze un nou bilet pentru data de 20 aprilie cu aterizare la București pe 21. Sper din suflet ca să nu se anuleze și acest zbor.

Profesorul clujean Marius Balo. Foto – Facebook Marius Balo

Doresc să folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi pentru că v-ați implicat în eforturile de a mă aduce acasă. Dumnezeu știe că nu sunt vrednic de cuvintele frumoase pe care le-au spus cei din presă despre mine și nu mă oglindesc în caracterizarea de om bun și cinstit pe care mi-au făcut-o. Sper să am ocazia la un moment dat să vă mulțumesc personal pentru că v-ați implicat pentru mine. Vă doresc multe împliniri și tot binele de la bunul Dumnezeu. Cu respect și prețuire, Marius Balo”, a transmis clujeanul.

Profesorul nu a negat niciodată că ar fi nevinovat, regretând faptul că a ajuns la închisoare pentru 80 de dolari, sumă pentru care un om poate rămâne zeci de ani în condiții extrem de grele, în penitenciarele din China. Avocatul lui Balo anunțase în trecut că profesorul clujean era obligat să muncească neîntrerupt și a slăbit zeci de kilograme în detenție.