• Şapte suspecţi, inclusiv doi elevi, cercetaţi penal în Franţa în cazul profesorului asasinat de un militant islamist
  • Doi elevi de 14 şi 15 ani sunt acuzaţi că i-au oferit informaţii despre profesor criminalului, Abdullakh Anzorov, în schimbul a 300-350 de euro
  • Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat la periferia Parisului de un militant islamist

Parchetul antiterorist din Franţa a lansat acţiuni penale împotriva a şapte suspecţi, inclusiv doi adolescenţi, în cazul asasinării profesorului de liceu Samuel Paty, victima unui atac islamist, informează cotidianul Le Figaro.

A fost lansată o informare judiciară pentru complicitate la asasinat în scop terorist, complicitate la asasinat asupra unei persoane cu statut de autoritate publică şi asociere teroristă”, a declarat Jean-François Ricard, şeful Parchetului antiterorist din Franţa.

Printre suspecţi se numără doi elevi de 14 şi 15 ani acuzaţi că i-au oferit informaţii despre profesor criminalului, Abdullakh Anzorov, în schimbul a 300-350 de euro. De asemenea, au existat contacte între terorist şi tatăl unuia dintre elevi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Este clar că profesorul a fost desemnat ca ţintă prin reţelele de socializare online”, a transmis procurorul.

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie. Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.