Profesorul decapitat la Paris, identificat de doi elevi pentru 300 de euro

Sursa: BBC
  • Şapte suspecţi, inclusiv doi elevi, cercetaţi penal în Franţa în cazul profesorului asasinat de un militant islamist
  • Doi elevi de 14 şi 15 ani sunt acuzaţi că i-au oferit informaţii despre profesor criminalului, Abdullakh Anzorov, în schimbul a 300-350 de euro
  • Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat la periferia Parisului de un militant islamist

Parchetul antiterorist din Franţa a lansat acţiuni penale împotriva a şapte suspecţi, inclusiv doi adolescenţi, în cazul asasinării profesorului de liceu Samuel Paty, victima unui atac islamist, informează cotidianul Le Figaro.

A fost lansată o informare judiciară pentru complicitate la asasinat în scop terorist, complicitate la asasinat asupra unei persoane cu statut de autoritate publică şi asociere teroristă”, a declarat Jean-François Ricard, şeful Parchetului antiterorist din Franţa.

Printre suspecţi se numără doi elevi de 14 şi 15 ani acuzaţi că i-au oferit informaţii despre profesor criminalului, Abdullakh Anzorov, în schimbul a 300-350 de euro. De asemenea, au existat contacte între terorist şi tatăl unuia dintre elevi.

Este clar că profesorul a fost desemnat ca ţintă prin reţelele de socializare online”, a transmis procurorul.

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie. Profesorul a fost victima atacului islamist deoarece le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul atac islamist.