• În Rusia se desfășoară proteste masive pro-Navalnîi în peste 90 de orașe
  • Mii de persoane au fost arestate
  • Radu Carp: „Marea problemă este că nu e vorba de proteste așa de mari pe cât se așteptau organizatorii”

În Rusia se desfășoară proteste masive pro-Navalnîi în peste 90 de orașe. Peste 2.000 de persoane au fost arestate, inclusiv soția lui Alexei Navalnîi, care ar fi fost eliberată, scrie o parte din presa rusească. Ceea ce trăiește Putin acum, a trăit și prietenul lui, Aleksandr Lukașenko în toamnă. Profesorul Radu Carp a vorbit în direct la Aleph News despre manifestațiile din Rusia.

„Nu se poate face niciun fel de paralelă între cele două mișcări de protest, pentru că Rusia este de 100 de ori mai mare decât Belarus. Proteste pro-Navalnîi au mai fost în Rusia. Nu e nici prima dată când este arestat acest lider al opoziției,” spune Radu Carp.

„Marea problemă este că nu e vorba de proteste așa de mari pe cât se așteptau organizatorii. Au fost foarte multe încercări de a-i împiedica pe protestatari să se unească pe rețele sociale și așa mai departe. Se pare că statul rus a avut un oarecare avantaj,” crede Radu Carp.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Cum ar arăta rusia cu Navalnîi la conducere

„Navalnîi este un personaj izolat. El are în spate o mișcare, care nu este uin partid. Urmează să fie alegeri în toamna acestui an. Poate va reuși să se transforme această mișcare într-o forță politică și să trimită câțiva reprezentanți. (…) Nu cred că situația se va schimba în Rusia după aceste alegeri. Probabil că Navalnîi va fi eliberat tocmai pentru a mai scădea această presiune,” spune Radu Carp.