• În prezent, plimbarea animalelor de companie pe plajă este interzisă.
  • Animalele trebuie ținute în lesă, iar proprietarii trebuie să asigure curățenia.
  • În caz contrar, proprietarii riscă amenzi între 100 și 20.000 de lei.
  • Inițiativa are nevoie de votul Camerei Deputaților.

Proprietarii de animale de companie ar putea în curând să le plimbe pe plajă. Este o inițiativă a URS PLUS care a ajuns în Senat.

În prezent, cei care plimbă animale de companie pe plajă riscă 20.000 de lei. Inițiativa propune ca animalele de companie sa aibă acces permanent în afara sezonului estival, iar în sezonul estival doar dacă administratorii plajelor le permit asta.

Există câteva reguli: animalele trebuie plimbate în lesă sau ham, iar proprietarii trebuie să aibă asupra lor pungi pentru colectarea deșeurilor produse de patrupede. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi cuprinse între 100 și 10.000 de lei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Inițiativa este bine văzută de proprietarii de animale.

„Ar fi o inițiativă foarte bună, cu condiția ca toți proprietarii de câini, animale să facă curat după căței și să păstreze climatul civilizat, adică să țină câinele sub control. În general, oamenii fac mai multă mizerie decât câinii pe plajă”, a spus Florin.

„În sezon, când plaja e ocupată, nu mi se pare ok să vii cu cățeii, adică sunt destule locuri de plimbat cu cățeii nu printre cearceafuri sau printre umbrele”, a spus Daniel.

Legea are nevoie de votul Camerei Deputatilor. Majoritatea țărilor din Uniunea Europeană permit accesul animalelor de companie pe plaja.