• Eve Wilkowitz avea 20 de ani în 1980 când a fost răpită, violată și strangulată până la moarte după ce a luat trenul spre Bay Shore, New York. Cadavrul ei a fost găsit lângă apartamentul ei din Long Island.
  • Miercuri, poliția și procurorii din comitatul Suffolk au anunțat că ucigașul este un bărbat care a murit de cancer în 1991 și care a locuit în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul lui Wilkowitz, la trei zile după ce aceasta nu s-a mai întors acasă.
  • Anchetatorii s-au bazat pe progresele tehnologiei ADN pentru a-l identifica pe suspect ca fiind Herbert Rice, care avea 29 de ani la acea vreme.

Anchetatorii s-au bazat pe progresele tehnologiei ADN pentru a-l identifica pe suspect ca fiind Herbert Rice, care avea 29 de ani la acea vreme, a anunțat ABC News.

Eve Wilkowitz avea 20 de ani în 1980 când a fost răpită, violată și strangulată până la moarte după ce a luat trenul spre Bay Shore, New York. Cadavrul ei a fost găsit lângă apartamentul ei din Long Island.

Miercuri, poliția și procurorii din comitatul Suffolk au anunțat că ucigașul este un bărbat care a murit de cancer în 1991 și care a locuit în apropierea locului unde a fost găsit cadavrul lui Wilkowitz, la trei zile după ce aceasta nu s-a mai întors acasă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Am rezolvat cazul de omucidere a lui Eve Wilkowitz, vechi de 42 de ani”, a anunțat procurorul districtului Suffolk, Raymond Tierney, în cadrul unei conferințe de presă. „Acesta a fost un studiu despre perseverență, despre determinarea de a lucra la acest caz indiferent de situație”.

Anchetatorii s-au bazat pe genealogia genetică, care a fost folosită pentru a ajuta la rezolvarea unui număr de cazuri nerezolvate din întreaga țară. Aceasta a permis poliției și FBI să trimită ADN-ul lăsat pe corpul lui Wilkowitz în bazele de date ADN ale consumatorilor, care includ nenumărate persoane din afara sistemului de justiție penală.

O potrivire a fost stabilită prin intermediul unei rude a lui Rice. Anchetatorii au exhumat cadavrul lui Rice și au comparat ADN-ul din rămășițele sale cu proba recuperată din kitul inițial de viol, stabilindu-l ca suspect.