• Cazul uciderii lui Arthur, cel mai mare urs din România, a stârnit numeroase reacții în lumea politicii.
  • Deputatul PNL Antonel Tănase a anunțat că urmează sa depună un proiect de lege pentru interzicerea vânătorii sportive.
  • Tănase: „Această activitate ascunde doar suferință și brutalitate în uciderea animalelor sălbatice”.

Deputatul PNL Antonel Tănase a anunțat, joi, că urmează sa depună un proiect de lege pentru interzicerea vânătorii sportive. Politicanul susține că activitatea ascunde „doar suferință și brutalitate în uciderea animalelor sălbatice”.

Antonel Tănase mai este de părere că vânătorii se folosesc de legile „prea permisive” ale României pentru a ucide diverse specii protejate.

În România este legal vânatul pentru păstrarea echilibrului ecologic sau în scop didactic și este permisă și asa-zisa vânătoare recreativ-sportivă, în spatele căreia stau, de fapt, crime împotriva animalelor, comise de indivizi care se folosesc de legile prea permisive ale acestei țări, pentru a ucide cu sânge rece specii protejate. Mă voi ocupa de întocmirea unui proiect de lege care să stopeze vânătoarea sportivă. Nu suntem o țară din lumea a treia unde se joacă ‘prinții’ omorându-ne urșii, ci suntem un Stat demn, cu legi clare și intolerant la crime brutale asupra animalelor”, a scris liberalul pe Facebook.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Tănase: „Au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște ‘bărbați’ care s-au plictisit de avioane particulare și sute de mașini de colecție”

Antonel Tănase a mai explicat că nu animalele sunt vinovate de defrișări și distrugerea habitatului natural, ci oamenii.

„Au ajuns să vină în țara asta tot felul de ‘prinți’ care ne omoară urșii, pe care apoi îi cară în portbagaje mândrindu-se cu trofeul plin de sânge, și au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște ‘bărbați’ care s-au plictisit de avioane particulare și sute de mașini de colecție și cred că milioanele lor de euro le permit și ‘derogări’ de la crimă. Nu există nicio justificare rezonabilă să iei viața unui animal sălbatic, pentru că nu animalele sunt vinovate de defrișări și distrugerea habitatului natural, ci oamenii, și nici nu cred în dubla masură: dacă am militat pentru raspundere penală în cazul lovirii sau maltratarii unui caine sau unei pisici, voi depune un proiect de lege prin care să fie interzisă această vânătoare ‘recreativă’, prin care este permisă uciderea unui animal sălbatic cu ‘echipament adecvat’”, conchide deputatul.