• România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea mașinilor autonome.
  • Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au iniţiat un proiect de lege care prevede circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor prevăzute cu sistem de conducere automatizată.
  • Este un proiect de inovare în administraţia publică ce deschide drumul către un domeniu al viitorului”, susţin reprezentanţii Ministerului Cercetării.

România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea mașinilor autonome în condiţii reale de trafic, pe drumurile publice, transmite Ministerul Cercetării care a anunţat iniţierea unui proiect de lege în acest sens.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au iniţiat un proiect de lege care prevede circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor prevăzute cu sistem de conducere automatizată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Cercetării, România este printre primele ţări din Europa în care va fi posibilă testarea autovehiculelor autonome în condiţii reale de trafic, pe drumurile publice, ceea ce va duce la creşterea şanselor ca ţara noastră să devină un hub de digitalizare şi inovare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Multe companii din domeniul ITC s-au orientat către noile tehnologii

Conform documentului, în Romănia deja se cercetează la un nivel avansat tehnologiile care vor ajuta transportul în viitor, iar multe companii din domeniul ITC s-au orientat către acest domeniu.

Sunt bucuros pentru că, în sfârşit, propunerea mea de schimbare a cadrului legislativ este în dezbatere publică”, a declarat Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Iniţiativa a plecat de la o vizită într-un centru de cercetare din Cluj, unde se lucrează la sistemele de conducere autonomă.

Este un proiect care arată curaj, dar, mai ales, deschiderea ţării noastre spre noile tehnologii. Cu asta putem atrage companii şi specialişti, România devenind, astfel, o ţară pionieră în acest domeniu. Este un proiect de inovare în administraţia publică ce deschide drumul către un domeniu al viitorului”, susţin reprezentanţii Ministerului Cercetării.